Ara llegint
Els productors reclamen un pla de promoció

Els productors reclamen un pla de promoció

.ASAJA-Balears, Unió de Pagesos de Mallorca i UPA-AIA Illes Balears han presentat a la Conselleria de Agricultura, Pesca i Alimentació un pla de promoció que inclou actuacions per incrementar la comercialització dels productes agroalimentaris de les Illes Balears.

Amb l’objectiu d’incrementar el volum de comercialització i el benefici obtingut pel productor, una de les primeres mesures que es sol•liciten és la importància de definir amb claredat què és el producte agroalimentari de les Illes Balears, ja que, segons les organitzacions peticionàries existeix una falta de coneixement real sobre què és el producte local i quin és el producte que es comercialitza a través de venedors locals. Demanen que aquesta mesura s’adreçàs tant a consumidors, com a distribuïdors, minoristes i productors.Les tres entitats demanen que el pla estigui permanentment consensuat amb el sector i que es creï una mesa de seguiment, amb participants permanents i representants del sector, amb la possibilitat de convidar empreses o altres agents específics com són els consells reguladors i les associacions de productors, entre d’altres.

Entre les actuacions a curt termini, les entitats proposen dissenyar una campanya de publicitat d’impacte immediat, adreçada essencialment al consumidor que ha d’adquirir producte local, ha de cercar el producte local i ha d’exigir al venedor que identifiqui el producte local, segons expliquen. També reclamen, com a fet primordial, ajudes a la comercialització, especialment als sectors amb greu risc: la carn (xots, cabrits, por- celles i vedella) o la pesca, amb ajudes per aturada voluntària.

A més, demanen ajudes a la retirada de vaques velles o amb problemes cap a escorxadors; establir ajuda al transport d’exportació a altres Illes, península o la Unió Europea; compensació econòmica a les empreses de distribució especialitzades en lactis i activació de mesures de retirada als productors de fruita i hortalissa.

Entre les actuacions a mig i llarg termini, demanen actualitzar i fer difusió a les xarxes de la web Illes Balears Qualitat; adaptar el missatge del programa “El sabor de les Illes Balears a l’escola”; fomentar les visites a explotacions agràries per part de consumidors i turistes; editar material de promoció; i organitzar fires locals, entre d’altres.

També sol•liciten ampliar les línies de subvencions per realitzar accions de promoció de producte local per part de tercers, per incrementar la presència de referències de productes locals als seus establiments i per millorar comercialització. A més, les entitats sol•liciten una major agilització en la tramitació i pagament de les ajudes pendents i de les noves que es puguin convocar. Demanen, per últim, que els arribin fons de l’ecotaxa per a la seva execució.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt