Ara llegint
Els prop de 700 veterinaris de les Illes Balears reben la primera dosi de la vacuna

Els prop de 700 veterinaris de les Illes Balears reben la primera dosi de la vacuna

Els professionals veterinaris de Balears menors de 55 anys que compleixin els requisits i així ho desitgin rebran aquesta setmana la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca per protegir-los de la Covid-19.

El personal tècnic (ATV) dels centres veterinaris i el personal tècnic i administratiu de el Col·legi de Veterinaris també serà immunitzat.

La vacunació es va iniciar dimarts, a Mallorca, en una carpa aixecada expressament a les instal·lacions de l’antic hospital de Son Dureta de Palma, que compta amb deu línies d’atenció i amb capacitat de vacunar fins a 3.500 persones a el dia quan funcioni a ple rendiment.

A Eivissa i Formentera el procediment va arrancar dimecres, i a Menorca es preveu que ho faci avui.

A les Illes Balears el nombre de col·legiats a dia d’avui és de 688. S’estima que en uns dies els equips d’Atenció Primària hagin vacunat una gran majoria dels seus membres (més grans de 55 anys), així com també a personal de Col·legi ia unes 200 persones que treballen com a auxiliars de clínica en els centres de les Illes.

Al marge d’aquest col·lectiu, en l’actual fase del calendari de vacunació està previst que siguin immunitzats professionals d’altres àmbits com la psicologia, la fisioteràpia, l’oftalmologia, la podologia o els professionals de serveis d’assistència a domicili, entre d’altres.

El Col·legi de Veterinaris de les Illes Balears (COVIB) ha acollit amb gran satisfacció la notícia, coneguda el cap de setmana, després de les gestions realitzades recentment per l’entitat col·legial amb la Conselleria de Salut que van derivar en l’enviament d’un llistat amb els noms de totes les persones col·legiades i els ATV.

El president del COVIB, Ramon Garcia, va considerar fa unes setmanes que el col·lectiu veterinari, la tasca va ser destacada durant els mesos de confinament estricte i considerat essencial, hauria de tenir ara la mateixa condició i ser “prioritari” a l’hora d’entrar en el pla de vacunació.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt