Ara llegint
En marxa el procés per renovar els consells reguladors de les denominacions d’origen de productes agroalimentaris

En marxa el procés per renovar els consells reguladors de les denominacions d’origen de productes agroalimentaris

Ensaïmada

El mes de novembre hauran transcorregut quatre anys de la constitució dels actuals consells reguladors de les denominacions d’origen i el Govern Balear ha posat en marxa el procediment per a la seva renovació.

Concretament el procés electoral que es posa en marxa afecta la Denominació d’Origen Protegida Oli de Mallorca, la Denominació d’Origen Protegida Oliva de Mallorca, la Indicació Geogràfica Protegida Ametlla de Mallorca, la Indicació Geogràfica Protegida Ensaïmada de Mallorca i la Indicació Geogràfica Protegida Sobrassada de Mallorca.

D’acord amb la legislació que regula el procés electoral per a la renovació dels membres dels consells reguladors de les denominacions de qualitat agroalimentària, la durada del mandat dels vocals, titulars i suplents dels consells reguladors serà d’un màxim de 4 anys, i estableix que, tres mesos abans que acabi el mandat dels vocals dels consells reguladors, s’hauran de convocar eleccions per renovar-ne els membres.

El passat mes d’agost el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural va signar la convocatòria d’eleccions, per la qual 1.300 productors i 70 elaboradors podran elegir els seus representants en els consells reguladors.

El procediment comença amb el nomenament dels membres de cada junta electoral i amb la presentació dels censos per part dels Consells Reguladors. El dia 15 de novembre es realitzaran les votacions i entre els dies 29 de novembre i 4 de desembre es constituiran els nous consells reguladors, mitjançant sessió extraordinària, a la qual es proposaran al conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural les persones que han d’esser nomenades per ocupar el lloc de president i vicepresident.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt