Ara llegint
Endesa duu a terme 120 actuacions a la xarxa per protegir l’avifauna

Endesa duu a terme 120 actuacions a la xarxa per protegir l’avifauna

Endesa, i en particular e-distribución, l’empresa de distribució d’Endesa, en el 2020, a través del conveni de col·laboració per a la millora de les esteses elèctriques per a la protecció de l’avifauna establert amb la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears (programa Avilínia), i seguint la política ambiental de la Companyia en matèria de protecció de l’avifauna, ha duit a terme 124 actuacions d’adequació de la xarxa de distribució que ha incorporat elements de protecció i seguretat en les línies de mitjana tensió (15kV) de les Illes Balears. La finalitat d’aquestes actuacions és minimitzar el risc elèctric per a les aus que hi habiten o transiten i garantir la qualitat del subministrament.

Per Endesa la protecció de les aus és bàsica.

Les actuacions de protecció d’avifauna que s’han fet en el 2020 són:

•    Illa de Mallorca, amb 64 actuacions, en les línies de distribució de les zones de Llucmajor, Manacor, Bunyola, Artà, Calvià, Campos, Puigpunyent, Maria de la Salut, Alaró, Escorca, Felanitx, Muro, Pollença, Santanyí, Selva i ses Salines.

•    Illa de Menorca, amb 56 actuacions, s’han protegit principalment torres de Maó, Mercadal, Ciutadella, Alaior i Sant Lluis.

•    Illa d’Eivissa, amb 4 actuacions, s’han protegit principalment torres de Sant Josep i Santa Eulària.

A l’illa de Mallorca les actuacions se centren en la protecció de l’àguila coabarrada (àguila de Bonelli), principalment a les zones de Manacor, Porto Colom, Colònia de Sant Jordi i Lloseta.

D’altra banda, a Menorca les actuacions se centren en l’adequació dels suports que puguin resultar perillosos per a les aus, d’acord amb la informació aportada per la Conselleria de Medi Ambient i Territori, i pel Consell Insular de Menorca.

Una de les accions de prevenció.

Endesa continua protegint dins al 2021, amb més de 20 proteccions d’avifauna ja realitzades dins el primer trimestre, i amb una priorització d’actuacions realitzada enguany pel Servei de Protecció d’Espècies (SPE), per tal d’optimitzar les inversions segons la importància definida pels especialistes del Govern Balear. La protecció de l’Àguila de Bonelli (àguila coabarrada) és una prioritat dins els criteris del SPE i de la companyia, per la qual cosa es preveu actuar en diferents trams de 3 línies de 15 kV molt freqüentades per aquesta espècie protegida i situades dins les zones de protecció establertes per la conselleria.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt