Ara llegint
Ibanat registra nombrosos conats d’incendi i poca superfície cremada

Ibanat registra nombrosos conats d’incendi i poca superfície cremada

Avui per avui, el nombre d’incendis forestals que s’han registrat a les Illes Balears és menor al de la mitjana de les darreres dècades i es manté en xifres que es poden considerar com positives.

Segons les dades aportades per IBANAT el dia 15 d’agost, el nombre d’incendis forestals reportats des de l’inici de l’any 2020 és de cinc. Es tracta de tres incendis a Mallorca i dos a Eivissa que cremaren un total de 31 hectàrees.

A banda d’això sí que s’han reportats nombrosos conats, incendis que no cremen una superfície important. Devuit a Mallorca, dos a Menorca, deu a Eivissa i vuit a Formentera fan un total de 38 conats que han cremat 2’6 hectàrees de terreny.

La superfície afectada pels incendis, per tant, es situa en les 33 hectàrees.

Des de la Conselleria de Medi Ambient han incidit que l’agost és el mes amb un risc d’incendi més elevat i demanen no abaixar la guàrdia, extremar la precaució i ser proactius amb l’autoprotecció. Suggereixen a la partió de les finques recuperar la franja llaurada de seguretat per trencar la continuïtat de la vegetació; a les marjades pròximes a punts crítics recuperar-les com espais de discontinuïtat per a que un possible incendi trobi dificultats per avançar; i als habitatges dins zona forestal, executar una zona de seguretat al voltant de l’habitatge per millorar l’autoprotecció de les persones i dels béns

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt