Ara llegint
Ibanat reobri les zones d’acampada d’Escorca

Ibanat reobri les zones d’acampada d’Escorca

L’Institut Balear de Natura (IBANAT) reobrirà, a partir d’aquest proper dimecres, les zones d’acampada de Sa Font Coberta, Marjanor i Es Pixarells, al municipi d’Escorca, que romanien tancades des de la declaració de l’estat d’alarma per la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Per assegurar el compliment de les mesures de seguretat derivades de l’emergència sanitària, l’empresa pública ha decidit reduir l’aforament màxim de les tres zones per poder garantir que els usuaris mantinguin les distàncies mínimes de seguretat. Així, a Sa Font Coberta hi podran acampar un màxim de 125 usuaris; a Marjanor, 90; i a Es Pixarells 55. L’aforament s’ha calculat en funció de la capacitat dels serveis públics (lavabos, dutxes i fonts de neteja d’estris).

S’estableix, a més, un nou horari (8:00-13:00 i 14:00-19:00) per fer les reserves que s’hauran de fer al punt d’informació de la zona d’acampada. Al Centre d’interpretació de ca s’Amitger únicament es gestionaran les reserves d’Es Pixarells i Marjanor.

Degut a les restriccions d’aforament, l’IBANAT ha decidit implantar, també, un ordre de prioritat per als usuaris. Així, a Sa Font Coberta s’hi podrà accedir per estricte ordre d’arribada mentre que a Marjanor tindràn prioritat els grups que reservin a ca s’Amitger i a travès del correu refugis@ibanat.caib.es. Finalment, a la zona d’Es Pixarells es tindrà en compte només l’ordre d’arribada a ca s’Amitger.
S’implantarà progressivament el pagament electrònic del permís d’acampada.

Per poder revisar el compliment de les normes i el bon us dels diferents dispositius que s’han habilitat per el bon funcionament dels espais s’han establert dos torns de dues persones. A més, el personal de l’IBANAT s’encarregarà de la desinfecció de les parets exteriors; les fonts i la zona de rentar plats i la zona de recepció i sol·licitud de permisos.

A cada zona d’acampada s’informarà en cartells de les normes que s’han de complir per fer-ne un bon us. Així, es recordarà als usuaris que cal complir les mesures següents:

– Neteja i desinfecció continuada de les mans.

– Distància interpersonal de 2 metres, o ús de les mascaretes en cas de no ser possible

– Us correcte dels productes de neteja i desinfecció, solució hidroalcohòlica i paper.

– No fer ús de les instal·lacions en cas de presentar símptomes.

La conselleria de Medi Ambient i Territori recorda que, d’acord amb la Llei d’espais de rellevància ambiental (LECO), està prohibit acampar, el bivac i la pernoctació a l’aire lliure sense autorització. La sanció mínima per incomplir aquesta normativa és de 100 €, que es poden incrementar si es duen a terme altres activitats no permeses.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt