Ara llegint
La descontaminació de la central d’Alcúdia i el Museu de la Mar i la Pesca d’Eivissa entre els 12 nous projectes estratègics aprovats pel Govern

La descontaminació de la central d’Alcúdia i el Museu de la Mar i la Pesca d’Eivissa entre els 12 nous projectes estratègics aprovats pel Govern

El Consell comprarà la central d'Alcanada i descontaminarà les instal·lacions

El Consell de Govern ha aprovat la declaració de dotze nous projectes estratègics, que se sumen als 58 que hi havia declarats fins ara, dins el marc del Pla Estratègic Autonòmic. A més, s’ha aprovat la modificació de la relació de dotze projectes declarats estratègics anteriorment per actualitzar-ne l’import estimat o les actuacions del contingut.

Els nous projectes estratègics se centren en diverses estratègies com l’economia blava per a la mar Mediterrània, el cicle de l’aigua, el model turístic i la circularitat, les energies renovables i el canvi climàtic, la resiliència del sistema sociosanitari i el nou model d’atenció a la cronicitat i a la dependència, la mobilitat sostenible i descarbonitzada i el creixement intel·ligent d’ecosistemes. D’aquesta manera, un 59 % s’emmarca dins l’eix 2, de sostenibilitat; un 33 % dins l’eix 4, de cohesió social; un 4,9 % dins l’eix 3, de competitivitat, i un 2,8 % dins l’eix 1, de diversificació econòmica.

Els dotze projectes que s’incorporen al Pla Estratègic Autonòmic són: Impuls a la transició energètica dins el Pla d’Inversions per a la Transició Energètica de les Illes Balears, PITEIB (164,5 milions d’euros); Pla d’Autoconsum de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (92 milions d’euros); Modernització i innovació en la higiene i neteja dels establiments d’allotjaments turístics (15 milions d’euros); Digitalització en l’àmbit de la salut (10,5 milions d’euros); Descontaminació de la Central Tèrmica d’Alcúdia I, Alcanada (7 milions d’euros); Oficina de Transició Energètica (6,5 milions d’euros); Restauració del corredor ecològic dels aiguamolls de la badia d’Alcúdia (3,8 milions d’euros); Museu de la Mar i la Pesca d’Eivissa (2,2 milions d’euros); Actuacions de protecció i adaptació al risc de destinacions de Formentera (2 milions d’euros); Actuacions de protecció i adaptació al risc d’inundacions i integració ambiental en cascs urbans (1,5 milions d’euros); Solució tecnològica per a la modernització del servei de taxi i el transport a demanda de les Illes Balears (654.000 €) i Promoció de la igualtat en l’esport (566.000 €). Tots sumen un pressupost estimat de 306,2 milions d’euros.

D’altra banda, es modifiquen i es rectifiquen dotze projectes que ja havien estat declarats estratègics i es concreten noves actuacions i perspectives de finançament en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Aquests projectes modificats sumen un total de 230,7 milions d’euros.

Els 70 projectes declarats estratègics fins ara dins el Pla Estratègic Autonòmic tenen un valor de 1.900 milions d’euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt