Ara llegint
La finca de Son Navata, camí de convertir-se en àrea per a l’estudi de les aus

La finca de Son Navata, camí de convertir-se en àrea per a l’estudi de les aus

La conselleria de Medi Ambient i Territori, l’ajuntament de Felanitx i entitats ecologistes han mantingut, aquest dimecres, una reunió de feina de cara a la futura adequació d’un espai per a l’estudi i observació de les aus a la finca de Son Navata. Aquest projecte forma part de l’ampliació de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) que ja ha superat la tramitació ambiental.

La finca de Son Navata fou adquirida l’any 2005 per l’Agència de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA) amb l’objectiu, per una banda, de mantenir les dues basses que fan la funció de llacunes d’infiltració de les aigües de la depuradora del municipi i, per l’altra, delimitar l’espai de conservació de la zona humida, la tercera en importància de Mallorca.

Representants de la conselleria, del consistori i de les organitzacions ecologistes GOB, SEO Birdlife i WWF han visitat, aquest dimecres, la finca amb la intenció de començar a coordinar actuacions en benefici de la conservació de la zona, així com dels seus valors ambientals. A la visita, hi han participat la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau; el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas; el gerent de l’ABAQUA, Guillem Rosselló; el secretari general de l’agència pública, Juan Calvo; i el batle de Felanitx, Jaume Montserrat.

Una de les principals actuacions del projecte seria la creació d’aguaits per als ornitòlegs. Es permetria, així, crear un espai per a l’observació de les aus que serviria per estudiar, de manera segura, les espècies que hi habiten. Cal destacar, en aquest sentit, que, durant l’hivern, les basses de Son Navata són la primera zona humida pel que fa a densitat d’ocells. La riquesa de la biodiversitat de l’àrea ha estat àmpliament documentada per les entitats ecologistes que han assistit a la visita.

Cal recordar que, durant la legislatura passada, es van fer les obres necessàries per tancar el perímetre i garantir la seguretat a la zona. A més, en el projecte de la nova EDAR s’hi inclou la retirada de sediments d’una de les basses, el que en permetrà un ús òptim.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt