Ara llegint
La UME, en un simulacre d’incendi forestal amb afecció a habitatges o persones

La UME, en un simulacre d’incendi forestal amb afecció a habitatges o persones

Els cossos d’emergències de les Illes Balears i el personal del 3r Batalló de la Unitat Militar d’Emergències (UME) han duit a terme avui a Mallorca un simulacre d’un incendi forestal de nivell 2, és a dir, amb afecció d’habitatges o persones de manera greu.

La coordinació i la cohesió de tots els organismes que participen en una emergència és de vital importància. Per aquest motiu, i atesa la proximitat de la temporada de risc d’incendis forestals, s’ha duit avui a terme aquest simulacre, segons detallen des del Govern Balear.

Els objectius concrets d’aquest exercici, en què hi han participat una cinquantena d’efectius, han estat posar en pràctica els procediments d’activació i desactivació dels distints organismes i serveis; practicar el plantejament i la presa de decisions dels distints llocs de comandament davant situacions com l’evacuació d’un gran nombre de persones afectades, l’atenció a afectats, el rescat i el trasllat de víctimes, així com augmentar la cohesió i la resiliència dels diferents organismes participants.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha seguit de prop el desenvolupament del simulacre i ha destacat que “amb exercicis d’aquest tipus afavorim que les Illes Balears estiguin sempre preparades perquè es puguin evitar catàstrofes i salvar vides i el nostre medi natural, des d’una coordinació màxima entre tots els cossos d’emergències”.

Garrido ha aprofitat la presència de l’UME per expressar el seu agraïment “per sempre estar amb les Illes Balears quan se’ls ha necessitat i ajudar en la resolució de catàstrofes que tots tenim encara en la nostra ment com l’incendi d’Andratx”. Un agraïment que la consellera ha fet extensiu als cossos d’emergències de les illes.

L’exercici, que ha començat a les 9 del matí a les instal·lacions del GOIB a Son Banya, ha comptat amb efectius de la Direcció General d’Emergències i Interior, de l’112, de la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat, de l’IBANAT, del Cos de Bombers de Palma i del Consell Insular de Mallorca, del SAMU 061 i de l’AEMET, així com amb efectius de l’UME, de la Comandància General de Balears (COMGEBAL), de la Guàrdia Civil i de Protecció Civil de l’Estat. També hi han participat Red Eléctrica Española i Endesa.

Des del Govern Balear han volgut recordar que la classificació dels incendis forestals i de les emergències que se’n deriven s’estableix en funció de les condicions topogràfiques de la zona on es localitza l’incendi, l’extensió i les característiques de les masses forestals amenaçades, les condicions del medi físic i les infraestructures (tallafocs, xarxa viària, reserves i punts d’aigua, etc.), les condicions meteorològiques imperants, així com els possibles perills per a les persones.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt