Ara llegint
L’enginyer de monts, Luis Berbiela, serà proclamat Tafoner Major d’Oli de Mallorca

L’enginyer de monts, Luis Berbiela, serà proclamat Tafoner Major d’Oli de Mallorca

L'enginyer de monts, Luis Berbiela, serà proclamat Tafoner Major d'Oli de Mallorca

La junta rectora de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca ha convingut distingir enguany l’enginyer de monts, Luis Berbiela, amb el títol honorífic de Tafoner Major, en reconeixement per la seva feina -i del gremi forestal- en el manteniment del paisatge de Mallorca, especialment el de la Serra de Tramuntana a on els olivars i altres conreus faciliten la prevenció contra els incendis, i la defensa del consum del producte local com una de les principals mesures per a la conservació dels cultius.

Així ho han anunciat avui des d’Oli de Mallorca, que ja fa més d’una dècada va crear aquesta distinció anual per reconèixer persones, empreses o entitats que d’una forma o un altra contribueixen en l’enriquiment de la cultura de l’Oli de Mallorca.

La distinció se li lliurarà en un acte que es celebrarà dimarts de la propera setmana a Son Mesquidassa (Felanitx).

Recentment jubilat, Luis Berbiela compta amb una llarga trajectòria en la gestió d’espais naturals, en gestió forestal i en prevenció i lluita contra els incendis forestals. Va treballar en diferents administracions, tant a les Illes Balears com a fora, fins que es va jubilar com a Cap del departament de gestio Forestal de la Conselleria de Medi Ambient.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt