Ara llegint
Oli de Mallorca homenatja el Seprona i l’antiga consellera d’Agricultura, Mae de la Concha

Oli de Mallorca homenatja el Seprona i l’antiga consellera d’Agricultura, Mae de la Concha

Oli de Mallorca homenatja el Seprona i l'antiga consellera d'Agricultura, Mae de la Concha

La Denominació d’Origen (D.O) Oli de Mallorca ha reconegut el Servei de Protecció a la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil i l’exconsellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, en la seva reunió anual. Els productors i elaboradors de la D.O Oli de Mallorca es varen reunir ahir a Algaida per celebrar la seva reunió anual, on es varen tractar temes d’interès per als inscrits i es va fer un balanç de la campanya actual.

Les tafones de la D.O. ja han rebut més de 5.000 tones d’oliva i han elaborat prop de 750.000 litres d’oli, segons va detallar el president de l’entitat, Joan Mayol.

El reconeixement al Seprona de la Guàrdia Civil va ser en agraïment a la seva tasca en la lluita contra el frau agroalimentari, davant del qual marques de qualitat diferenciada com la D.O Oli de Mallorca són especialment vulnerables. El segon cap d’operacions, el comandant Manuel Fuentes Madrid, i el cap de la Unitat de Protecció de la Natura, varen rebre el diploma acreditatiu de mans del director general de Qualitat Alimentària i Producte Local, Joan Llabrés.

La D.O Oli de Mallorca també va voler agrair el suport a Mae de Concha, qui com a consellera d’Agricultura en la legislatura anterior i en situacions tan complexes com les que es van produir amb motiu de la pandèmia, va afavorir mesures que mai abans s’havien aplicat a les Illes Balears. També digueren d’ella que sempre va demostrar cap als pagesos, associacions i entitats com la de l’Oli de Mallorca, molta empatia. El seu successor, Joan Simonet, va ser qui li va lliurar el diploma.

Els elaboradors d’oli que al llarg de l’any en curs han rebut distincions en certamens dedicats a l’oli d’oliva, com és tradició, també foren homenatjats. Va ser el cas d’Oli Sa Cadernera, Oli de Son Catiu i Treurer.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt