Ara llegint
Sencelles organitza un programa d’actes per acomiadar les someres que durant l’estiu han fet net el torrent

Sencelles organitza un programa d’actes per acomiadar les someres que durant l’estiu han fet net el torrent

Sencelles organitza un programa d'actes per acomiadar les someres que durant l'estiu han fet net el torrent

El passat mes de juny, arribaren a Sencelles na Tòfola, na Xisca, n’Estrella, na Kika i na Lluna, tal com les varen batejar els alumnes del CEIP Can Bril. Es tracta de cinc someres balears que han estat netejant el torrent de Biniali fins aquest diumenge, dia en què partiran fins a la propera primavera.

Aquesta iniciativa parteix d’un conveni entre l’Ajuntament de Sencelles i Vets de Camp, un grup de menescals que treballa per a defensar la somera balear potenciant el seu ús en tasques com el desbrossament de terrenys.

I per acomiadar les cinc someres, l’Ajuntament ha organitzat La Somerada, una sèrie d’actes com un contacontes, una trobada amb cercavila, ball de bot i concert que se celebraran els pròxims divendres, dissabte i diumenge.

Les activitats preveuen una visita escolar a les someres, un contacontes amb especial atenció a les rondalles on hi apareixen someres, un intercanvi de llavors, l’acte pròpiament dit de comiat, un passacarrers amb les someres i una festa amb ball de bot i música.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt