Ara llegint
Tècnics de Tunísia visiten Mallorca per intercanviar coneixements sobre la gestió dels escosistemes marins balears

Tècnics de Tunísia visiten Mallorca per intercanviar coneixements sobre la gestió dels escosistemes marins balears

Els ajuntaments de Palma i Ses Salines rebran ajudes per conservar patrimoni relacionat amb Cabrera

Tunísia és un país estratègic per a la cooperació internacional de les Illes Balears i la gestió dels ecosistemes marins tunisians representa una oportunitat per al desenvolupament sostenible i per a la resiliència davant del canvi climàtic en aquest país.

Per enfortir aquesta cooperació una delegació de tècnics del Ministeri de Medi Ambient de Tunísia i les ONGs tunisianes Notre Grand Bleu i Atutax són aquests dies a Mallorca, amb l’objectiu d’intercanviar coneixements sobre la gestió dels ecosistemes marins balears. Demà la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, acompanyats de la DG de Cooperació, Laura Celià i el DG d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, tots en funcions, els rebran a la seu de la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

Des de l’any 2021, el Govern de les Illes Balears desenvolupa una línia de cooperació a la ribera sud de la Mediterrània, conjuntament amb la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), per impulsar conjuntament la conservació ambiental, la lluita contra el canvi climàtic i reforçar la sobirania alimentària amb la recuperació de cultius tradicionals . Des del Ministeri de Medi Ambient tunisià hi ha un especial interès a conèixer l’experiència de conservació de la posidònia a les Illes Balears, ja que aquest país custodia la major extensió de praderies de posidònia de tota la Mediterrània.

La comitiva que és aquests dies a Mallorca, a més de reunir-se amb els tècnics de les conselleries d’Afers Socials i Esports i Medi Ambient, també visitarà el Parc Natural de Cabrera, el Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), l’Albufera d’Alcúdia i el Centre de Recuperació de Fauna Marina de Palma Aquarium.

Aquesta visita es produeix 15 mesos després que un grup de tècnics de Cooperació i de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears viatgés a Tunísia per supervisar els projectes finançats per la Conselleria d’Afers Socials i Esports, identificar nous projectes i enfortir aliances. En el marc d’aquesta intervenció de cooperació directa a la mediterrània, el govern de les Illes Balears ha destinat des de l’any 2021 un total de 458.000 euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt