Ara llegint
Tornen les activitats educatives als espais naturals

Tornen les activitats educatives als espais naturals

Els espais naturals protegits i finques públiques de les Illes Balears reprenen a partir d’avui dilluns 1 de juny, l’agenda d’activitats d’educació ambiental per al públic. Així, es reobriran alguns itineraris, ja adaptats a les mesures de seguretat, i s’hi duran a terme les activitats guiades.

Des dels equips d’educació ambiental dels parcs, paratges i reserves naturals han posat en marxa un sistema de formularis en línia per poder inscriure’s a l’activitat i així garantir l’aforament limitat de cadascuna.

Des de la Xarxa d’Espais Naturals Protegits de les Illes Balears s’ha optat aquest sistema, amb grups reduïts d’entre 10 i 15 persones, perquè el públic pugui tornar a gaudir, amb seguretat i de forma més directa, dels valors naturals dels espais protegits. Per aquestes sortides, i per millorar la seguretat del personal i visitants, s’han tengut en compte diversos factors, com l’ús d’espais oberts en comptes de camins estrets o la prioritat a grups familiars o persones que ja mantenen contacte.

Sigui com sigui, a les activitats s’aplicaran les mesures de distància de seguretat, d’higiene de mans i els usuaris hauran de dur mascaretes per si hi ha llocs on n’han de fer ús.

Els centres d’interpretació i d’informació, així com altres instal·lacions com els aguaits, obriran a partir de dia 1 de juliol. També reobriran les tres zones d’acampada – sa Font Coberta, Els Pixallers i Marjanor –, ubicades a Escorca.

D’altra banda, les taules de les àrees recreatives es podran utilitzar a partir de la fase III. Cal tenir en compte, però, que no es pot fer foc en els espais recreatius fins que no finalitzi l’època d’alt risc d’incendis forestals, el 15 d’octubre.

La reobertura dels refugis gestionats per l’Institut Balear de la Natura (Ibanat) es preveu per al setembre, sempre que les condicions i l’evolució de la situació sanitària ho permetin.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt