Ara llegint
Tres incendis forestals en un dissabte de temperatures rècord a les Illes Balears

Tres incendis forestals en un dissabte de temperatures rècord a les Illes Balears

Tres incendis forestals en un dissabte de temperatures rècord a les Illes Balears

Tres incendis forestals en un mateix dia, en ple mes de març i en una jornada de temperatures de rècord, fan pressagiar que l’any 2023 serà molt perillós pel que fa al foc al bosc, especialment després del pas de la borrasca Juliette, que ha deixat rere seu milions de cimals en terra que, al llarg de les darreres setmanes, s’aniran assecant i convertint aquests espais en veritables polvorins.

IBANAT ha donat avui dematí per controlat l’incendi de majors dimensions que ahir es va originar a la zona de Sa Talaia, a Sant Joan de Labritja, a Eivissa. Ha cremat 1’1 hectàrea de pinar i s’ha convertit en el major incendi de l’any. Ha cremat una zona de pinar i des de l’IBANAT confien poder-lo donar com a extingit al llarg de la jornada d’avui.

En el mateix municipi, a Can Xuclà, també es va extingir ahir horabaixa un foc forestal que va cremar 0’2 hectàrees de pinar i savinar. Els mitjans antiincendis varen treballar fins les 19:45 hores de l’horabaixa, quan es va considerar totalment extingit.

El tercer dels incendis d’ahir dissabte va tenir lloc a Biniarroi, a Mancor, i va cremar ahir dematí 0’08 hectàrees de pinar i alzinar.

La jornada de dissabte va tenir moltes similituds amb un dia d’estiu. L’AEMET ha informat que a Son Servera es va assolir una temperatura rècord en un mes de març de 28’4 graus, quan l’anterior rècord era de 25’7. També hi va haver rècords a Palma, Capdepera i altres localitats mallorquines, amb molts observatoris que varen assolir els 25 graus al llarg del dia, encara d’hivern.

També la nit ha estat especialment càlida. Hi ha hagut nit tropical a Palma, amb 21 graus, i a Pollença, amb 20. Altres localitats han arribat als 19 i als 20, sobretot a la Tramuntana i al Sud de Mallorca. A Lluc, que encara estan incomunicats pels rastres de Juliette, no han baixat dels 15.

El dissabte també va ser un dia de vent. A Alfàbia varen arribar a registrar puntes de 90 quilòmetres per hora, a Menorca de 74 i a Palma de 70.

Per avui diumenge l’AEMET també espera una jornada calorosa, però amb algun grau menys que ahir.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt