Ara llegint
Una nit tòrrida enmig de dues jornades de calor intensa i termòmetres enfilats fins als 40 graus

Una nit tòrrida enmig de dues jornades de calor intensa i termòmetres enfilats fins als 40 graus

Les Illes Balears visqueren ahir la jornada més calorosa en el que duim d’any, amb registres de 40 graus centígrads de màxima a diferents localitzacions de Mallorca i amb una nit extremadament càlida amb un termòmetre que a la Serra de Tramuntana, a causa de l’efecte Foehn, no va baixar en alguns llocs dels 29 graus.

La jornada d’avui dissabte es preveu igual d’intensa que la d’ahir divendres, però l’AEMET ja adverteix que demà diumenge l’onada de calor tendirà a retirar-se.

Les màximes d’ahir divendres varen ser de 40 graus a Pollença i Muro, de 39’6 a Sóller, de 39 a Santa Maria i Binissalem, de 38 a Sa Pobla i Son Bonet, i de 37 a Son Sant Joan, Llucmajor, Port de Pollença, Sineu o Porreres. Són uns valors molt elevats i molt generalitzats arreu de l’illa.

A Menorca es registà una màxima de 35 graus a Es Mercadal, i valors de 34 a Ciutadella i de 33 a l’Aeroport.

A Sant Antoni d’Eivissa també va fer molta calor, amb 37 graus de màxima a Sant Antoni, 34 a Sant Joan, 34 a Formentera i 31 a Eivissa.

Però probablement el més sorprenent de la jornada va ser la temperatura nocturna, que no ha fet fàcil el descans a la majoria de poblacions de les Illes Balears. Fins i tot Lluc, que es sol destacar per ser un dels enclaus més temperats de l’arxipèlag, no ha baixat en tota la nit del 29 graus. El Port de Sóller ha tengut un valor mínim de 27, la Colònia de Sant Pere i Palma de 26, Banyalbufar, Artà, Portocolom, Pollença o Andratx de 25, amb el que es veu que la calor ha estat molt generalitzada arreu de Mallorca.

D’altra banda, durant la jornada d’ahir també va bufar el vent i el cel va estar enterbolit i amb pols en suspensió. L’AEMET va registrar al cim de la Serra d’Alfàbia un cop de vent de 102 quilòmetres per hora.

La predicció per avui dissabte és novament de calor, amb valors màxims que es situaran entre els 34 i els 40 graus, altra vegada amb nuvolositat i pols en suspensió. El risc d’incendis forestals és extrem.

Per a demà diumenge, en canvi, l’AEMET preveu un descens generalitzat de la temperatura arreu de l’arxipèlag.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt