Ara llegint
La Colònia de Sant Pere incorpora una unitat de compostatge per als horts urbans

La Colònia de Sant Pere incorpora una unitat de compostatge per als horts urbans

Els usuaris dels horts ecosocials de la Colònia de Sant Pere, a Artà, podran fabricar el seu propi compost. L’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA) durà a terme el proper mes de novembre un procés de formació a la Colònia sobre la realització de compost comunitari dins horts socials, en una doble sessió teòrica i pràctica, sobre el terreny, i amb visites de seguiment posterior, com ha explicat Tomeu Perelló, docent de l’Associació.

La unitat de compostatge que s’emprarà en la formació ha quedat instal·lada aquesta mateixa setmana i en breu quedarà definit el calendari de les formacions.

El curs, adaptat a les necessitats específiques dels horts de la Colònia, pivotarà sobre la preparació del material per fer compost, per una banda, i el procés de compostatge, per l’altra. Es parlarà dels materials necessaris, del manteniment del compost o de les fases de descomposició i maduració, entre d’altres.

“L’objectiu és convertir en recurs el que ara es considera residu”, ha explicat el formador. Actualment, gairebé una trentena de persones fan ús de les parcel·les dels horts de la Colònia, adjudicades per l’Ajuntament.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt