Ara llegint
Comencen les obres de millora de la carretera Inca-Sineu i d’una rotonda d’entrada a Costitx

Comencen les obres de millora de la carretera Inca-Sineu i d’una rotonda d’entrada a Costitx

El departament de Mobilitat i Infraestructures ha iniciat avui les obres de millora de la carretera Inca-Sineu i de l’entrada a Costitx, una reivindicació històrica dels costitxers i costitxeres. La intervenció reforçarà el ferm de l’Ma-3240, entre Inca i Sineu, i millorarà la intersecció amb l’Ma-3241, amb la construcció d’una rotonda per accedir a Costitx. Han visitat l’inici d’obres la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el conseller de Mobilitat i Infraestructres, Iván Sevillano; el batle de Costitx, Antoni Salas; el batle de Sineu, Tomeu Mulet, i la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez. 

Les obres tenen com a objectiu millorar les condicions de seguretat de la via i augmentar la comoditat dels usuaris i les usuàries de la carretera Ma-3240. Es millorarà tota la carretera entre Inca i Sineu, 11,5 km en total, però sense ampliar la carretera actual, sinó que les actuacions es limitaran al domini públic de la carretera. 

«És una intervenció molt esperada i necessària, que elimina un dels principals punts negres de les nostres carreteres i amb la qual donam resposta a una reivindicació històrica de fa més de vint anys dels veïnats i veïnades de Costitx i de tots els usuaris de la carretera Inca-Sineu», ha expressat la presidenta Cladera. «S’ha fet un esforç per no paralitzar la millora de la xarxa de carreteres, actualitzant el preu de la licitació i garantint la seva execució», ha afegit Cladera.  

D’altra banda, aquest projecte inclou millorar la intersecció entre les carreteres Ma-3240 i Ma-3241 (encreuament de Costitx), amb el tancament de la mitja rotonda existent i amb la creació d’una rotonda central, que s’il·luminarà i s’enjardinarà amb plantes autòctones. «Intervenir en aquesta intersecció era una de les nostres prioritats per l’elevat índex d’accidentalitat que té aquesta intersecció. També incloem enllumenat led de baix consum i tota l’obra es durà a terme sota els paràmetres necessaris per a una integració paisatgística i una protecció mediambiental òptima», ha assenyalat el conseller Sevillano. 

El conseller de Mobilitat i Infraestructures ha explicat que «la construcció de la rotonda d’accés a Costitx i la millora de la via Inca-Sineu és, per al nostre departament i per al Consell de Mallorca, una de les obres més importants de la legislatura, perquè respon a una reivindicació històrica, de fa més de vint anys dels costitxers, costitxeres i dels usuaris d’aquesta carretera. Amb aquestes obres, eliminam un dels trams més perillosos de la xarxa viària mallorquina amb una elevada concentració d’accidents. Durant els darrers deu anys s’hi ha produït fins a dotze accidents greus», ha apuntat Sevillano. 

El departament de Mobilitat i Infraestructures exposa que la licitació d’aquestes obres, en un primer moment, va quedar deserta per l’increment del cost dels materials, la qual cosa ha endarrerit, uns mesos, l’inici de les obres. Una vegada actualitzats els preus i inclosa la clàusula de revisió de preus excepcional,  el projecte s’ha adjudicat a l’empresa Matias Arrom Bibiloni. El pressupost de l’obra és de 2.002.664,01 euros i la durada estimada és de sis mesos. «Les actuacions no suposaran un tancament complet de la via, sinó que s’ha fet feina per preveure pas alternatiu i evitar així perjudicis per als usuaris i, més, en temporada estival», ha afegit Sevillano.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt