Ara llegint
Dia 30 de setembre es celebra la primera Jornada de Portes Obertes al port de Palma

Dia 30 de setembre es celebra la primera Jornada de Portes Obertes al port de Palma

Dia 30 de setembre es celebra la primera Jornada de Portes Obertes al port de Palma

L’Autoritat Portuària de Balears (APB) organitza la primera edició de la Jornada de Portes Obertes del port de Palma amb un programa d’activitats gratuïtes dirigides a tots els públics. Un esdeveniment, que es preveu celebrar en el futur en altres ports.

Accés a zones portuàries normalment tancades al públic, com són les drassanes o el moll pesquer, excursions en golondrina, pràctica d’esports en grup i nàutics, tallers mediambientals i de nusos mariners, exhibicions de falconeria, cinema documental relacionat amb la sostenibilitat marina, conta-contes , etc., són algunes de les activitats que oferiran l’APB i fins a 27 empreses i institucions col·laboradores aquest dissabte que ve, en horari de dematí i horabaixa. Tota la informació s’ha recollit en el web Viu el Port!

La jornada, titulada Port & Festa-Viu al port! és una iniciativa que neix de la intenció d’estrènyer els llaços entre l’APB i la ciutat, donar a conèixer la importància de les activitats portuàries i apropar el port i les instal·lacions a la ciutadania. Per al president de l’APB, Javier Sanz, és una oportunitat extraordinària per reivindicar la importància que tenen els ports per a les illes i reforçar la imatge de l’APB, gestor dels ports d’interès general.

Diversos escenaris

La Jornada de Portes Obertes compta amb diversos emplaçaments, amb activitats obertes a tots els públics, totes gratuïtes. El punt on més activitats se celebraran i que es convertirà a l’epicentre de la jornada és el moll Vell. La majoria d’activitats se celebraran al matí de 11h a 14h, si bé tant al moll Vell com al moll de Golondrinas també hi haurà activitats a la tarda fins a la nit.

Quan falti un quart per la una del capvespre, al moll Vell, es donarà per inaugurada la Jornada de Portes Obertes per part del president de l’APB, Javier Sanz, i el batle de Palma, Jaime Martínez. Prèviament i al llarg del dematí se celebraran activitats per als més petits com a conta-contes, activitats esportives, vídeos a 360° dels ports de l’APB, mostra de balls regionals, etc. A la nit, se celebrarà la cloenda del Wipe Out Festival 2023: surf i sostenibilitat a Palma, amb música en directe i projeccions de curts relacionats amb el surf, la sostenibilitat i la preservació del medi marí.

La Seu institucional de l’APB, el Port Centre, acollirà xerrades relacionades amb el projecte del Nou Passeig Marítim, oportunitats de treball al món nàutic i tallers mediambientals per a les famílies. Els Bombers de Palma i la Policia Local tindran el seu espai al camí de l’Escullera per mostrar els seus vehicles i ensenyar els infants a conduir en un circuit d’educació viària. STP obrirà les portes del seu varador al públic i el Museu Marítim de Mallorca mostrarà a ses Voltes del Parc de la Mar treball que fa el Consell de Mallorca per recuperar i transmetre un patrimoni marítim acumulat al llarg dels segles i fins a l’actualitat.

La barca de pesca Balear del taller de mestres d’aixa del Consell de Malllorca i el vaixell del SOCIB podran ser visitats al moll Llonja, on la Policia Portuària mostrarà la seva flota de vehicles elèctrics i donarà a conèixer la feina que realitza el personal de l’APB. La Confraria de pescadors de Sant Pere obrirà també les portes del moll Pesquer perquè el públic pugui veure de prop les barques de pesca.

Als jardins de San Elm, el RCNP organitza un taller d’activitats per a la introducció dels més petits a l’apassionant món de la vela, mentre que l’IME organitza sessions de Zumba i entrenament funcional. Al Contramoll-Mollet, Drassanes de Mallorca organitza visites guiades a les seves instal·lacions.

Activitats diürnes i nocturnes

El moll de Golondrinas és, al costat del moll Vell, l’altre lloc on les activitats s’allargaran fins a la nit. Mentre que al matí es podran fer passejades en golondrina i María Bimbolles omplirà de diversió els més petits amb el seu xou, al migdia hi haurà exhibició de ball modern a càrrec de l’escola de ball Show Academia J&S Música. A la nit, l’espai esdevindrà un escenari dedicat a la música en directe a càrrec de Ràdio Mallorca – Cadena SER.

El Club de Mar oferirà a la dàrsena de Ca’n Barbarà tallers d’introducció al piragüisme i als nusos mariners. Mentre que el Castell de Sant Carles, a més de tenir obert el seu museu militar, organitza activitats lúdiques com a tallers de pintat de soldats en miniatura, i acull una mostra del servei de falconeria del port de Palma.

Finalment, el tercer far més antic del món en funcionament, el far de Portopí, ofereix a experts i desconeixedors de l’apassionant món dels fars, les visites guiades a l’Exposició de Senyals Marítims, amb peces úniques conservades i restaurades per l’APB.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt