Ara llegint
El ParcBit i el CentreBit canviarà l’enllumenat exterior i interior per reduir un 30% les emissions de CO2

El ParcBit i el CentreBit canviarà l’enllumenat exterior i interior per reduir un 30% les emissions de CO2

La Fundació Bit, adscrita a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, invertirà un total de 700.000 euros directament relacionats amb actuacions alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), especialment per a assolir l’objectiu 9: Innovació i infraestructures: construir infraestructures resistents, promoure una industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.

Entre les inversions i millores que es duran a terme enguany, cal destacar la substitució per leds de l’enllumenat dels diferents espais interiors i exteriors del ParcBit i el CentreBit. Gràcies a aquesta actuació, serà possible reduir en un 30% les emissions de CO2 derivades del sistema d’enllumenat, fomentant el consum responsable, i promovent per a aquests espais un sistema d’infraestructures innovador i sostenible.

Així mateix, al CentreBit Menorca també s’instal·laran plaques solars que proveiran, tant a l’entitat com a les empreses ubicades, d’energia neta i renovable. Aquesta inversió ja s’està executant i és una aposta clara cap a un nou model energètic, atès que, a través d’aquest tipus de sistemes, s’aconsegueix reduir l’impacte en el medi ambient de manera significativa, en no ser necessari explotar altres recursos ni emetre gasos d’efecte hivernacle.

En aquest sentit, i per tal de reduir el consum energètic, es renovaran els sistemes de climatització i s’instal·laran nous aparells d’aire condicionat més eficients. Amb aquestes millores no només serà possible optimitzar el sistema i reduir el consum i els costos, sinó que també millorarà la qualitat de l’aire d’aquests espais. Per a aquestes millores s’invertiran 110.000 euros destinats a nous ventiloconvectors i a la renovació del sistema de climatització.

La gestió sostenible de l’aigua i de les condicions de sanejament són els objectius a assolir amb la inversió dedicada a la millora del clavegueram, que comptarà amb un pressupost de 157.000 euros. L’actuació en el clavegueram està destinada a millorar el sistema de drenatge per a minimitzar riscs de fugues i construir alhora una infraestructura segura, resistent i sostenible.

La plantació d’arbres i el manteniment de les zones verdes és també una de les prioritats en la gestió del ParcBit. A través d’aquesta inversió, desenvolupada en dues anualitats (2020 – 2021), la Fundació Bit vol contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i els seus efectes, protegir la flora i la fauna, i restaurar la biodiversitat d’aquest ecosistema que mantén una estreta relació amb el patrimoni de la humanitat de la serra de Tramuntana.

D’altra banda, la instal·lació de bandes de plàstic destinades a la reducció de la velocitat del trànsit rodat dins del ParcBit i la millora de les instal·lacions amb noves tarimes i mobiliari urbà, també són algunes de les inversions que ajudaran a reduir la contaminació i que faran del parc un espai més humà, inclusiu, i segur, fomentant la mobilitat sostenible i la pacificació de l’espai a favor de les persones.

A més de les inversions esmentades, també s’ha de remarcar que altres inversions, com la compra de nous locals, que es dedicaran al foment de l’emprenedoria de base tecnològica i que comptaran amb una inversió de 193.500 euros, estan també alineats amb aquests objectius de les Nacions Unides, donat que promouen el treball digne, el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, i una ocupació plena i productiva.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt