Ara llegint
L’Ajuntament de Bunyola s’oposa a l’ubicació d’un centre per a joves extutelats al poble

L’Ajuntament de Bunyola s’oposa a l’ubicació d’un centre per a joves extutelats al poble

L’Ajuntament de Bunyola s'oposa a l'ubicació d'un centre per a joves extutelats al poble

L’equip de govern de l’Ajuntament de Bunyola (PP i Som AVI – El Pi) es manifesta en contra d’ubicar un centre per a joves extutelats a Ca Ses Monges, al centre del poble, en concret sobre una escoleta d’infants.

Ca Ses Monges, llogat la passada legislatura pels propietaris a la Conselleria d’Afers Socials, és un espai que l’Ajuntament ja ha manifestat que està interessat a disposar-ne per a usos municipals. Des del consistori s’afegeix que des del Govern ni s’ha informat, ni s’ha consensuat la decisió amb el poble de Bunyola.

Per això, l’Ajuntament insta al Govern a què canviï d’opinió. El batle, Juan Antonio Riera, explica que el passat dilluns, quan la consejera d’Afers Socials, Catalina Cirer, va visitar l’espai, “li vam mostrar a la consellera el nostre rebuig a crear aquest centre, perquè considerem que no serà bo per al poble de Bunyola”. A més, Riera diu que “és una decisió que no s’ha consensuat en cap moment amb el consistori ni el poble” i que “no és el lloc adient per a acollir aquest tipus d’espai”.

El primer tinent de batle de l’Ajuntament, Miquel Ballester (Som AVI – El Pi), manifesta que “estem en contra d’ubicar aquest centre al poble” i afegeix que “ningú ha consultat ni a l’Ajuntament ni als veïns”.  “Nosaltres estam per vetllar pel benestar dels nostre veïnats, i hores d’ara un centre així no hi té cabuda”, apunta.

En aquest sentit, tant Riera com Ballester coincideixen en què “no tenim res en contra dels usuaris del centre” i afegeixen que “el lloc on es vol ubicar aquest és clau i està en una zona molt cèntrica del poble”. Per aquest motiu, “considerem que no és bona idea i que la Conselleria ha de cercar una altra ubicació”.

La regidora de Serveis Socials de Bunyola, Inma Payeras, explica que “l’actual equip de govern de l’Ajuntament ja va explicar fa mesos la seva intenció de recuperar Ca ses Monges per al poble” i afegeix que “fins i tot hem parlat amb la propietat i la Conselleria per a explicar aquest interès i recuperar aquest espai tan emblemàtic i significatiu per a Bunyola i els bunyolins”.

Per tots aquests motius, “apel·lem a que el Govern de les Illes Balears canviï d’opinió perquè ubicar aquest centre enmig de Bunyola no és una bona opció, el poble ens ha fet saber que no està tampoc d’acord i és una decisió de l’Ajuntament i dels veïnats que s’ha de respectar”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt