Ara llegint
Agricultura ecològica balear

Agricultura ecològica balear

Qualsevol finca, indústria o comerç que es trobi dins l’àmbit geogràfic de la comunitat autònoma de les Illes Balears pot sol·licitar la seva inscripció en el registre d’operadors del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica. Els ciutadans de les Illes Balears prefereixen de cada vegada més menjar sa, però els productes de l’agricultura ecològica balear no són suficients per fer front a la demanda.

El 50% d’aquests tipus de productes que es consumeixen a les Illes ve de Catalunya, València o, fins i tot, d’Itàlia. Això no passa amb els cereals o la carn ecològics, on hi ha més producció que consum. Aquesta crida a l’agricultura ecològica correspon a un augment de consciència de la població i de cada vegada es generen més tendes especialitzades, així com canvis significatius a les grans superfícies.

Fa poc Balears comptava amb un total de 879 operadors d’agricultura ecològica, entre productors i comercialitzadors, segons l’estadística del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. La major part dels cultius permanents ecològics corresponen fonamentalment a fruits secs, seguits pels olivars i les vinyes. Si es compara, a tall d’exemple, l’any 2018 amb l’anterior, la superfície agrícola ecològica de les Illes ha crescut un 9,7%. Tot i això, a causa de la gran demanda són necessàries mesures per fomentar el creixement de la producció agrícola. Espanya se situa com el primer país de la Unió Europea pel que fa a superfície ecològica i el quart del món, amb una superfície de 2,2 milions d’hectàrees amb xifres aproximades.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt