Ara llegint
Alexandre Ballester: un erudit que ha deixat petjada

Alexandre Ballester: un erudit que ha deixat petjada

L’Ajuntament de Sa Pobla va decidir per unanimitat dels membres del consistori que el proper any 2021 sigui l’any Alexandre Ballester. Durant l’any es duran a terme distintes accions i actes que recordaran la figura de l’escriptor i cronista de la vila Alexandre Ballester. L’erudit escriptor ens deixà a Sa Pobla l’any 2011 als 78 anys. Anys després del seu comiat rebrà el  més que merescut reconeixement per part del seus veïnats i de tota Mallorca. Ballester havia estat guardonat, entre molts d’altres,  amb la medalla d’Or de la Vila i també amb el Premi Ramon Llull de Palma.

Els anys que vaig exercir de director de la publicació Fora Vila Verd, vaig tenir el plaer de conèixer a Alexandre Ballester. Era l’any 1999. Amb ell vaig compartir moltes converses, sobre tot telefòniques, i algunes, menys de les que els dos haguéssim volgut, de manera directe i personal. La distància de residència dels dos era llunyana.

Va col·laborar amb la publicació més de vint anys. Va començar molt abans que jo.  Cada setmana, els dimarts dematí,  rebíem a la redacció puntualment el seu escrit per fax. No eren moments tan avançats com els d’avui i els mitjans eren els que eren.  Era una home sabut i cabal. Font de saviesa i inspiració, que mostrava darrere cada un dels seus escrits. Adorava escriure i dominava a la perfecció el llenguatge. Fou un enamorat de la crònica local, responsabilitat que va dur a terme a Sa Pobla fins el seu darrer alè.

He compartit espai i feina amb molta gent, però n’Alexandre era un personatge especial que mostrava una sensibilitat fora mida. No era home de mitges tintes. O sí, o no. Gran amic de celebritats de tot arreu el feren valedor de l’estima de tots els que, d’alguna manera, tingueren algun tipus de contacte amb ell.

Ara, l’Ajuntament de Sa Pobla li ret un homenatge declarant l’any 2021, Any Alexandre Ballester. Nosaltres i jo mateix, els que hem conformat part de la redacció de Fora Vila Verd, ens hi adherim i ens congratulem d’aquesta indubtable notícia més que merescuda. Encara hi ha molt a aprendre d’Alexandre Ballester i pot ser aquesta serà una molt bona ocasió per fer-ho. Enhorabona!

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt