Ara llegint
D’Amics, polítics, pandèmia i vacunes

D’Amics, polítics, pandèmia i vacunes

Una de les moltes sorts que tenc a n’aquesta vida és tenir molta gent coneguda i alguns, bastants,  amics. De tots ells vaig recollint cada dia informació d’allò que pensen i de com veuen el dia a dia  que vivim. Treballadors, empresaris, jubilats, gent en ERTE, a l’atur, pares de família…  El més important de tot, no és la neu. Com haureu pogut endevinar perquè ho patiu i ho patim,  la pandèmia de la CIVD-19 és allò que més importa. Dit això, quasi tothom diu el mateix: “no entenc res i estic francament preocupat”. I què no entenen? Idò fàcil. Com jo mateix, no entenen com pestes no ens han confinat d’una vegada per totes de fa temps. No fer-ho ha estat allargar l’agonia de la gent, dels comerços, de la salut, de l’economia i sobre tot de les vides.

El Govern de l’Estat es lleva les puces de damunt i a més d’això, “feina fuig i menjar vine”. Els desastres es van sumant i els polítics mirant cap a una altra banda, mentint dia sí i dia també però  sense prendre decisions valentes i necessàries mentre la gent mor, s’infecta, les empreses roden la clau i, sobre tot, com a punt més important, la gent del carrer ho passa  francament malament. A les coes dels serveis socials hi veiem gent que mai ho haguéssim pogut imaginar. Demà puc ésser-hi jo. I qualsevol de vosaltres. Molta gent, massa,  no pot pagar, ni menjar ni viure i allò més trist és que no veuen un futur gens clar. Jo tampoc.

Per anar resumint. Divendres el Govern Balear, Francina Armengol, confirmava que dilluns durà al parlament unes noves restriccions (la darrera punta que faltava) perquè entrin en vigor dimarts el tancament de grans superfícies, restauració… I jo em demano: a qualsevol empresa privada quan hi ha un problema greu, es convoca una reunió extraordinària el dia i a l’hora que sigui per donar una solució JA !!!. Aquí no. “Tancat fins Dilluns” i fins dimarts, si es posen d’acord, la ganivetada. Quatre dies i “qui dies passa, anys empeny”. El Parlament no pot fer-ho. Estan massa ocupats. Hem d’allargar quatre dies més que no afectaran sols a l’entrada en vigor de les mesures, afectarà a l’allargament de l’agonia de la recuperació que necessitem com l’agua de maig.

Les vacunes foren un gran panell publicitari els primers dies perquè hi van haver fotos i declaracions per tot, a qualsevol hora i moment. Cinc minuts després, motor a ralentí i dins les festes no s’ha vacunat, al manco amb la diligència que s’hauria d’haver fet, de dia, de nit, festius i a hores de missa. Ens hi juguem molt i la gent ja està molt cansada de tot però, sobre tot, de passar-ho molt malament com ho estem passant. Cada dia que passa sense vacunar, prendre mesures, imposar restriccions… és un mes que s’allarga el desastre econòmic i el sanitària que, després de tot, és el més important. La recuperació de l’activitat econòmica és essencial. Basta ja d’amagar-se darrera fases i expectatives. Ja fa mesos que haurien d’haver pres mesures serioses sols pensant amb la gent i amb el futur, no amb qüestions polítiques. No s’han volgut banyar però, és lo que hi ha. Abans ho haguessin pogut fer per les bones i ara ha d’esser per les males i amb el feig del desastre que duim acumulat. Basta ja de mirar-se la guixa i és ben necessària posar-se de retalons a fer feina. Això no s’aturarà tot sols i si ho fa, ja serà tard. Morirem. De fam o de COVID. Ja per acabar. Us diré una frase que no és meva però que la comparteixo totalment: “La gent té el costum de menjar cada dia”. Jo hi afegeixo: “Si pot”.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt