Ara llegint
El Bisbe apel•la als polítics col•laborar per exercir la «millor política», cercant el bé comú

El Bisbe apel•la als polítics col•laborar per exercir la «millor política», cercant el bé comú

El Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, apel·la totes les autoritats polítiques i militars de les Illes Balears i les anima a la col·laboració per exercir una bona política, aquella que cerca el bé comú i és en benefici del poble. En motiu de les festes de Nadal, Mons. Sebastià Taltavull ha fet arribar la felicitació de Nadal a les autoritats, i amb ella els ha regalat la darrera Carta Encíclica del papa Francesc, Fratelli tutti. Adjunta també una carta amb la qual els convida a la cooperació per dur a terme una política en favor dels drets humans i la dignitat de totes les persones en la societat. 

Mons. Sebastià Taltavull demana la col·laboració entre totes les institucions per assolir la política que, amb paraules del Papa a l’Encíclica, «uneix a l’amor l’esperança, la confiança en les reserves de bé que hi ha en el cor de cada poble, malgrat tot». El Bisbe ha entregat l’Encíclica i s’ha dirigit al President i membres del Parlament de les Illes Balears, a la Presidenta i Consellers i Consellers del Govern Balear, a la Presidenta i Consellers i Conselleres del Consell de Mallorca, als Batles i Batlesses dels Ajuntaments de l’illa i a les primeres autoritats militars, ja que es tracta d’una aportació que fa l’Església en l’exercici de la política. 

Fratelli tutti

En la missiva, el Bisbe remarca el capítol cinquè de Fratelli tutti, titulat ‘La millor política’, en què planteja el tema de fons de les actituds polítiques, centrant-se, entre altres aspectes, en el valor de la caritat social i política, l’activitat de l’amor polític, les més grans angoixes d’un polític, la seva qualitat humana i els interrogants de fons. El bisbe Sebastià, com a servidor i conciutadà del poble de Mallorca, ofereix la seva col·laboració a les autoritats polítiques de les Balears en benefici del conjunt de la societat, posant-hi el millor del seu esforç, afecte i empatia. Finalment, els convida a treballar des de la fraternitat i l’amistat social: «Què bé si tot això ens ajuda a construir ponts de diàleg, a enderrocar els murs que separen, i a caminar construint junts la casa on tots hi ocupem el lloc digne que ens correspon sempre per al bé de tot el conjunt». 

Aprofita l’avinentesa per referir-se a la situació sanitària actual i dona tot el seu suport a les autoritats balears, que d’una forma o una altra treballen per protegir els ciutadans davant la pandèmia. Els convida també que d’aquest passat Nadal, tan diferent, en traguem el millor «amb ànim, confiança, seny i fent sorgir brots d’esperança». 

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt