Ara llegint
Els beneficis dels fruits secs

Els beneficis dels fruits secs

Foto J. Serra

Els fruits secs han format part de l’alimentació dels éssers humans des de temps immemorials. Han sigut sempre molt apreciats i s’han incorporat a multitud de plats, preferentment dolços. No obstant això, l’interès per aquest tipus d’aliment s’ha incrementat de manera espectacular durant les darreres dècades. Així, nombrosos estudis epidemiològics, que estudien la relació entre les malalties que afecten els humans i els factors socials i mediambientals que les poden afavorir o provocar, han demostrat els beneficis que implica el seu consum.

Els fruits secs tenen efectes protectors que disminueixen el risc de patir malalties cardiovasculars en diferents grups de persones. Els assajos clínics que s’han anat duent a terme han donat com a resultat un efecte positiu que ajuda a disminuir el colesterol i les lipoproteïnes de baixa densitat en plasma.

El nombre de persones que es sumen a l’estil de vida saludable augmenta cada dia. Per tant, no es pot deixar de banda que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana el consum diari de fruits secs dins les dietes saludables. Es tracta de fruites sense aigua, de manera que les calories, grasses saludables i proteïnes d’origen vegetal estan concentrades i les podem obtenir amb una petita ingesta. A més, tenen una gran quantitat d’omega 3 i són una font de fibra i vitamina E. Es recomana la ingesta de 25 grams al dia de fruits secs de forma natural, ja que fregits o amb sal suposen un extra de calories. Gràcies a les seves condicions, poden conservar-se molt de temps sense fer-se malbé. Si més no, es recomana guardar-los hermèticament i protegir-los de la llum solar.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt