Ara llegint
Falses dietes de gener

Falses dietes de gener

Gener sol ser el mes de l’any en què més persones es posen a dieta. Passades les festes, els menjars abundants, els brindis de celebració i els dolços nadalencs, la majoria de les persones comença l’any amb uns quants quilos de més. El període vocacional fa que s’allunyin les rutines alimentàries i físiques. Aquesta és l’època daurada de les dietes exprés o miracle, ja que d’aquí poc arriba la famosa “operació bikini”. La publicitat hi té un paper important, ja que promet grans pèrdues de pes en molt poc temps, sense patir, sense passar gana i sense fer exercici. Massa bonic per ser real.

La dieta miracle que més s’ha destacat durant els darrers anys és la “dieta detox”. Aquesta assegura que el cos s’ha intoxicat per menjar massa i és necessari desintoxicar-lo. Promou el consum de diversos “sucs depuratius” que venen determinades empreses. Però els especialistes estan totalment en contra d’aquesta afirmació. Diuen que les toxines que hi pot haver en el cos humà no procedeixen en cap cap del menjar. A més, el mateix cos disposa d’un sistema que elimina les toxines de manera diària: els ronyons.

Les “dietes detox” promouen un consum diari molt petit de calories, molt inferior a les que necessita el cos humà per a que l’organisme funcioni correctament. A més, no són equilibrades pel que fa a macronutrients, ja que si només es consumeixen sucs vegetals, allò que rep el cos bàsicament són hidrats de carboni, el component principal de les fruites i les verdures. Per tant, no es consumeixen els greixos i les proteïnes necessàries per complir les funcions bàsiques de l’organisme.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt