Ara llegint
Fraula mallorquina

Fraula mallorquina

Tot i que les maduixes es poden trobar als supermercats gairebé durant tot l’any, aquestes són una fruita de primavera i és durant aquesta temporada quan el seu punt òptim de maduració apareix. Aquest fet provoca, per tant, que sigui a partir d’ara quan són millors pel que fa a nutrients.

A les Illes Balears reben el nom de fraules, tot i que la majoria de les persones les pronuncien amb el castellanisme freses. La fraula mallorquina era un fruit silvestre que només es trobava antigament a les muntanyes de la Serra, a llocs humits. Només les coneixien les persones que vivien o que freqüentaven aquests indrets. Això va provocar que els illencs empressin la denominació que venia de fora en comptes de l’autòctona un cop començada la seva comercialització. El castellanisme fresa és incorrecte, però això no implica que sempre s’hagi de substituir per maduixa, sinó que és important recuperar la paraula fraula per no convertir-la en una estranya.

A Manacor es produeix una fraula especial de petita mida i gust molt intens i dolç. L’illa de Mallorca és la quinta productora de fraules d’Espanya i la seva varietat és una delícia gourmet que els cuiners locals empren per donar pinzellades exquisides als seus plats. Molts turistes són atrets per l’exclusivitat d’aquesta fruita autòctona i diferent.

És un aliment que es pot consumir de moltes maneres diferents. És baixa en calories, ajuda a disminuir el nivell de colesterol, és una font de vitamines B i C, actua com a potent antioxidant i antiinflamatori i potencia la salut òssia i ocular.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt