Ara llegint
Fruita amb la lluna

Fruita amb la lluna

En què es basa la influència de la lluna en l’alimentació del camp? Gran part de la saviesa dels nostres pagesos a nivell popular es basa en el cicle lunar. Nombroses influències juguen un rol sobre la qualitat de la conservació dels aliments després de la collita illenca. De manera general ens diuen els agricultors, s’aconsegueixen els millors resultats donant prioritat a l’anyada en la lluna ascendent per a hortalisses que creixen per sobre del sol (fruits, fulles, flors) i en lluna descendent per a les que creixen per sota (arrels) evitant el perigeu, els nodes lunars i els mals temps en tots els casos. Aquest moviment ascendent i descendent que realitza la Lluna durant un mes és comparable al del cicle anual del sol.

La lluna és ascendentdurant el període en què, cada dia, la seva òrbita sembla més elevada que la del dia anterior. Al cel, a banda de les estrelles, cal observar la lluna durant dos dies seguits per determinar si ascendeix o descendeix. Un fruita collida en lluna ascendent serà més gustosa i rica en energia. En contra, la lluna descendent ens afavorirà el procés de maduració, o provocarà una evolució més ràpida.

Per a algunes fruites en què el procés de maduració ha de quedar blocat el màxim de temps després de la recol·lecció (cireres, fraules, albercocs, melicotons), serà preferible realitzar-la en lluna creixent i descendent, o excepcionalment, en lluna ascendent i minvant. La lluna és descendent durant el període en què, cada dia, la seva òrbita és més avall que la del dia anterior. Per a algunes varietats de carabasses s’obtenen millors resultats de conservació si es prioritza la lluna creixent en lloc de la lluna ascendent.

Per a la recol·lecció de les plantes d’arrel s’obtenen bons resultats de conservació associant la lluna descendent amb la lluna minvant, a excepció dels alls, cebes i escal·lònies, que prefereixen la lluna creixent. A més, en general, la primera hora del dia aporta energia positiva i magnètica a tots els productes recol·lectats.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt