Ara llegint
Ja som a la primavera i s’allarguen els dies

Ja som a la primavera i s’allarguen els dies

Demà dia 20 de març, comença la primavera. Això voldrà dir que els dies de cada vegada es faran més llargs, sobretot el proper cap de setmana en el qual haurem d’avançar una hora al rellotge. Per tant, ja ve el temps d’aprofitar els dies bons i l’ambient una mica més càlid per sortir de casa i gaudir de l’aire i els paisatges de la nostra illa.

Així com durant tot l’any, ens hem d’animar a fer menjars de temporada. A més, ara que venen els dies de bon temps, allò que ens vendrà més de gust a la majoria serà preparar uns altres tipus de plats més lleugers, frescs i saludables per deixar enrere l’hivern. Un exemple molt ampli seria l’ensalada de tota mena, ja sigui de pasta, de marisc, de fruita…

Per altra banda, també serà el moment de modificar l’armari. Haurem de deixar de banda els gruixuts jerseis i polars per donar pas a les camisetes més fines i les mànegues de tres quarts. Però en compte! Encara no podem amagar les jaquetes i mocadors de coll, ja que, com diu el refrany “Una flor no fa estiu, ni dues primaveres”. Així que haurem d’estar atents i previnguts durant tota aquesta estació, ja que no sabem quan ens podrà agafar l’aigua o el fred.

Finalment, no podem oblidar-nos de l’exterior. Com ja vàrem dir fa unes setmanes, haurem d’acabar de planificar l’hort de primavera, ja que aquesta estació és la més adequada per al cultiu. Això és així perquè aquest període de l’any aporta una major quantitat de llum, indispensable perquè les plantes puguin dur a terme els seus processos químics i metabòlics com la fotosíntesi.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt