Ara llegint
L’Alzinar: El desproposit de viure a l’infern

L’Alzinar: El desproposit de viure a l’infern

Si no s’atura  la massificació, Mallorca s’enfonsa.

(Tomeu Penya)

Bartomeu Nicolau Morlà, el popular cantautor vila franquer, més conegut com a Tomeu Penya, acaba de treure nou disc, als 75 anys (nascut el 22-03-1949), titulat “La vida són dos dies”, aquest mateix dimecres a Xocolat, baix del segell de Blau Produccions.

Tot entusiasmat, a la presentació, el bo d’en Tomeu mencionà: “En gairebé tots els meus discs hi ha una cançó ecologista o que parla de defensar el que és nostre. Fa anys que dic que si no es posa límit al turisme de masses, Mallorca s’enfonsa, a pesar que tinc la gran sort de viure en un poblet meravellós, com és Vilafranca, on encara es pot aparcar i està envoltat de camp”.

Viure a l’infern: Els que ens volen comandar, han  tornat a perdre els papers.

Sí, desgraciadament, estan com unes putes xotes!

Han perdut completament els papers, si és que mai han tingut res clar, especialment si no és a favor dels seus interessos, o els dels seus benefactors, mai per afavorir al poble planer.

I una persona que no està bé de la magrana, que no sap distingir un ciutadà d’un súbdit, és capaç de qualsevol cosa, de qualsevol barbaritat i de qualsevol animalada!

Però, entre tot i sobretot, no crec en l’infern, crec que l’infern està aquí, a la Terra, i que, com moltes altres coses, l’hem creat nosaltres mateixos, amb els nostres conflictes, enveges, ànsies i misèries.

I, d’altra banda, m’acabo d’assabentar que hi ha una tesi doctoral, de la Facultat de Física de la Universitat de Valladolid, que va obtenir cum laude, que demostra, amb dades científiques, que el foc de l’infern, en cas que existís, ja s’hauria apagat fa molt de temps.

Canvi de model a les Illes Balears.

I és que darrerament els ciutadans de carrer, tenim una moguda darrera l’altra!

La ja històrica mobilització popular, del 25M, que va congregar a més de deu mil persones als carrers de Ciutat, pel canvi de model a les nostres Illes (especialment preu de l’habitatge, legalització de tots els aparcaments il·legals, i massificació turística que, entre molts altres temes, estan a punt d’acabar definitivament amb tots nosaltres, que al final, som els que mantenim als polítics elegits a les seves estimades i adorades poltrones, amb aquests inconcebibles sous i desbaratades actuacions).

Margalida  Ramis, portaveu de la plataforma “Menys turisme i més vida”, ens explicava que “els ànims estan molts alts, i la gent està pletòrica”, i que el GOB i la plataforma “Menys turisme i més vida” ja es coordinen amb les Pitiüses, Menorca i, fins i tot amb les Canàries, per articular aviat una resposta conjunta.

I mentre el desgovern de Marga Prohens (+ Vox), aprofita totes les oportunitats per canviar tot l’incanviable, com  l’actualitzada Llei de l’Esport Balear, el límit  de visites (recuperant el PRUG de Matas) a l’Illa de Cabrera, fixant-ho, de nou, en 300 persones simultàniament, i com no,  la legalització, entre d’altres, de tots els aparcaments il·legals, a pesar que es trobin dins sol rústic protegit.

Com era d’esperar, el GOB, mancaria més, ha denunciat que aquesta disposició “entra en contradicció flagrant amb el nou discurs de Prohens proclamant que ha arribat l’hora de posar límits i demanar-nos cap on anem i què volem ser’”; i que cal “créixer en valor i no en volum”. Però aquesta contradicció, com moltes d’altres, ja no sorprèn a ningú.

Sabem, de molt bona tinta, que també pensa, i vol, ampliar l’aeroport i sembla que també el port de Palma.

Totes les companyies i tots els organismes oficials, passen sempre, i especialment en aquests durs moments, de les queixes diàries dels usuaris dels autobusos de línia, dins la majoria de trajectes fets dins Mallorca, sempre plens, de gom a gom, ara que pràcticament encara no estem a plena època turística, deixant-los a terra, i els que poden pujar, a empentes i crits, han de viatjar en precàries condicions, per no haver d’esperar, moltes vegades, molt més d’una hora, de vegades dues hores, als següents bussos amb places lliures.

Avui, dissabte, 1 de juny, comencen les semblen encertades restriccions al trànsit a Formentor.

I quant a Sóller, Ciutat, Inca…  I totes les saturades localitats illenques?

És inconcebible aquest canvi malintencionat de lleis dels que ara es pensen comandar les Balears i Pitiüses, creant aquesta ansietat, por, desil·lusió, desesperança i malviure de la majoria d’illencs.

Quina llàstima que els “nostres” polítics només es preocupin dels turistes, legislant perquè se sentin els autèntics propietaris del nostre territori, que nosaltres, els illencs, anem mantenint, any darrere any, amb la nostra suor i els nostres excessius impostos.

I aquest foraviler es demana: Com és possible que Manuela Cañadas Piñilla (@ManuelaSesIlles), portaveu de Vox al Parlament Balear, pugui dir tantes xorradetes juntes, insultant a la majoria de la ciutadania de les Illes, que al final és la que li paga els seus sucosos i estratosfèrics sous:  “Los mallorquines no podemos pretender querer ir a las playas en julio y en agosto tranquilamente, como hace años”.

I tant panxa, segueix dient: “No se ha de caer en la turismofobia, ni tampoco en lanzar mensajes turismofóbicos como el de Tourists Go Home, porque hay que ser conscientes de que se corre el riesgo de que los turistas decidan irse a destinos incluso más atractivos que las islas, si cabe y que en el archipiélago los trabajadores pasemos hambre”.

Li asseguro Sra. Cañadas, que a la majoria de ciutadans balears els agradaria cobrar només el seu sou oficial, segur que vostè no en passarà de fam, ni que s’integrarà mai dins la nostra cultura, saviesa i forma de fer les coses, ni per la seva ideologia serà mai capaç d’estimar la nostra terra, llengua i costums.

Millor que, de moment, tanqui la boca i no digui més pardalades, deixi d’insultar als que tan esplèndidament, de moment, la mantenim…, entre ells a jo mateix.

Estic convençut que na Marga lamentarà, durant molt de temps, aquest llastimós pacte de govern entre el PP i la seva formació ultra. Però el poder és el PODER!

Salut, per molts d’anys, però quant més enfora millor!

“Gilipolles n’hi ha hagut sempre, però això d’ara no s’explica.

Hi ha d’haver centres d’alt rendiment, per a gilipolles, amagats per aquí”.

(Germans Peláez).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt