Ara llegint
L’Alzinar: La borrasca Blas ja ens ha deixat i per moltes raons que no són aquesta, és necessari gaudir de la vida

L’Alzinar: La borrasca Blas ja ens ha deixat i per moltes raons que no són aquesta, és necessari gaudir de la vida

“Ironia és quan el caixer automàtic et cobra tres euros per donar-te els teus propis dobbers, i el diu que amaguis el pin (número secret) perquè no et robin”.

Emergències 112 Illes Balears recomana: no realitzar barranquisme ni qualsevol altra activitat d’oci en les zones dels embassaments de Cúber i Gorg Blau” (FOTO: Joan Oliver).

I finalment en Blas, a poc a poc, ens va anar deixant, això si, amb quasi 400 litres per metre quadrat plogut per s’Olivar de Sa Figuera (la cisterna ja és pràcticament plena, només manca un marès i mig), 479 per Sa Capelleta, 470 al Mirador de Ses Barques, 409 al Puig Major, i 368 litres per dins Sóller.

Els torrents de la Vall dels Tarongers segueixen a arrebossar (sense haver arribat, de moment, a desbordar-se, com era d’esperar), s’ha intensificat el fred, fred de ple hivern, fred de sedes, com era de preveure, però l’aigua sortosament, també de moment, no n’ha fet de les seves, aquesta vegada, al contrari de les fortes ventades que ens han deixat requilles i estalons romputs (tornarem a tenir problemes amb els del Consell per canviar-los) per terra, marges mil·lenaris espanyats, hortalissa i canyes arrabassats, branques d’arbres, i molta, però molta, fruita per terra. Una autèntica pena!

Sense comptar amb la gran brutícia, troncs i canyes, que regnen sobre la sorra de les platges i ports illencs. Cal fer, de tant en tant, neteja als torrents!

Teòricament, des d’avui diumenge, fins diumenge què ve, si no canvien els vents dominants, ens arriba l’esperat front provinent del nord d’Europa, amb dies bastant plujosos, especialment a partir de dilluns, i un gran cop hivernal, pluges i una clara baixada de les temperatures (podem baixar ben aviat dels vuit graus centígrads), amb possibilitats de neu a les muntanyes, com també té previst AEMET, amb l’anunci que les precipitacions tornaran a ser generalitzades i persistents dins la nostra illa, encara que no tan intenses com les que ens ha deixat la borrasca Blas, venint un poc de temps de bonança, amb les temperatures una mica més baixes de les habituals per aquestes dates. Sense oblidar l’anunci d’Emergències 112 Illes Balears: “En previsió que els embassaments de Cúber i Gorg Blau es puguin desbordar, a causa de les possibles precipitacions durant el cap de setmana, recomanem no realitzar barranquisme ni qualsevol altra activitat d’oci en aquestes zones”.

Què és de bonic anar a passejar, a fer exercicis, o una volta amb bici… (FOTO: Joan Oliver).

I per a més informació, especialment als més fredolecs, dels que soc un clar exemplar, Jorge Rey, el jove meteoròleg de quinze anys, que va predir el temporal Filomena, acabà d’alertar, una altra vegada, de l’arribada de fortes nevades, a cotes baixes, per Cap d’Any.

A 25 de desembre, fum, fum, fum… Nadal és temps de fred, neu, Pau i Germanor, és temps de Fraternitat i d’Amor. És temps de Solidaritat, Harmonia i Equilibri.

Gaudir de la vida.

Avui en dia el nostre repte personal, en lloc de treballar de cada dia més i més, com si fóssim autèntics ases, hauria de ser superar l’actual insostenibilitat dels sistemes de gestió dels recursos.

Parlar de desenvolupament sostenible no és tan sols parlar de la forma d’utilitzar l’energia, l’aigua, els aliments, de reciclar… sinó d’agafar el temps com un eix de referència per reorientar-nos cap a la senzillesa.

Aquest espai diari que lògicament hauríem de dedicar a tenir una millor qualitat de vida lamentablement l’estem invertint amb productivisme, en donar més i més rendiment, més riquesa, més poder, als que ens estan explotant, als que s’estan folrant amb la nostra suor, amb les nostres dissorts, als que estan acabant amb la classe mitjana, amb el petit empresari, amb l’autònom, amb el petit comerç de barriada…

El fastigós consumisme, i els estafadors, els lladres, de torn de les grans multinacionals (ajudats moltes vegades -la majoria- pels polítics, els d’ara i els d’abans, que enganats una altra vegada, vàrem tenir la desgràcia de votar, que treuen, o trauran, ben aviat, el seu rèdit, el seu rendiment, d’aquests innombrables actes delictius), ens obliga a treballar més i més.

Està més que constatat que els nostres models de creixement incontrolat, i l’abús dels que ens comanden o ens han comandat dins les darreres dècades, ens han portat ja a un total desajust entre la naturalesa i la societat, i ens ha fet arribar ja a una crisi indiscutible de civilització.

Naturalment, es pot viure millor amb molt menys: regalar temps als altres, dedicar moments a l’esport (què és de bonic anar a passejar, a fer una volta amb bici, a nedar, a córrer, a ballar…), al joc, a les arts, a la natura, a nosaltres mateixos, als altres…

Comença a ser hora de cercar solucions, si en volem sortir d’aquesta!.

El més espectacular i ecològic, casaments amb bici. (FOTO: Carlos Abraham)

Els dobbers no donen la felicitat.

Un cotxe nou, un pis més gran, una televisió gegant, calçons vaquers de marca, viatges…  Ser feliç és una empresa de cada vegada més difícil i més cara, dins aquesta dura existència, agreujada, encara més, per aquesta punyetera i reinventada crisi dins la qual estem immersos, i la què, encara, ens està a punt d’arribar…

No heu sentit parlar de les teories conspiranoiques què circulen darrerament per les xarxes?

No heu sentit parlar, no esteu preparats per a la gran apagada?

No heu sentit parlar de què està en perill la nostra supervivència?

Què podem quedar sense llum, sense aliments, sense metges, tancats a ca nostra (els mitjans de transport, els mòbils, les televisions… no funcionarien), sense electricitat, calefacció, aigua calenta, durant setmanes?

Estar sense semàfors, ni llum dins els pobles i ciutats, amb inseguretat i més delinqüència, i tot a causa de l’actual crisi energètica, o amb una altra lectura, per culpa de la POR que ens volen fer tenir, per tenir-nos més dòcils, més manejables…  En poques paraules ens volen fer tornar als temps del feudalisme, al dret de cuixa “pernada” sobre les dones dels seus vassalls… Cal reflexionar!!!

I retornant al començament és necessari tot això per ser feliç? Rotundament NO. Els dobbers són necessaris, però cobertes les necessitats bàsiques i fonamentals els dobbers no et donen la felicitat. Us ho dic per experiència, la dura experiència de treballar quaranta-tres anys d’administratiu dins un banc, el Crèdit Balear. Per cert, molta gent encara em coneix per en Joan des Crèdit.

Tots tenim dret a ser feliços i el deure, com a persones intel·ligents, sensibles i sociables que som, de portar la nostra vida per un camí que ens ofereixi més satisfaccions que disgustos.

Però desgraciadament el mal dels nostres dies és la insatisfacció, la tristesa, i la depressió. Molta gent és infeliç perquè creu que per ser feliç ha de tenir un cotxe determinat o viure en una zona exclusiva o poder comprar-se alguna cosa que li agrada. Hi ha moltes persones, amb molts de dobbers, que estan contínuament queixant-se, són més infeliços que qualssevol de noltros, els que vivim de forma senzilla, gaudint de cada segon de la nostra vida.

Per molts d’anys, amics lectors!

La darrera.

I la darrera, “Les autoritats adverteixen: falten 465 medicaments a les farmàcies. Actualment, ens enfrontem a Espanya a un seriós problema de desproveïment de medicaments”.

Així ho reconeix l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), que ha publicat una llista de 465 fàrmacs amb problemes de subministrament.

La situació sembla tan greu que s’ha autoritzat excepcionalment la distribució d’alguns medicaments a punt de caducar. Altres fàrmacs s’estan distribuint de manera molt controlada a causa de la manca d’existències.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt