Ara llegint
L’alzinar: Protecció no vol dir repressió ni amiguisme

L’alzinar: Protecció no vol dir repressió ni amiguisme

Hi ha per llogar-hi cadiretes, com deia la meva padrineta. No sé on arribarem, ens estem atracant, ràpidament, al cúmul de l’estupidesa humana.

Segons contava, molt encertadament, Paul Tabori, a la Història de l’estupidesa humana: ”Alguns neixen estúpids, altres aconsegueixen l’estat d’estupidesa, i hi ha individus als quals l’estupidesa se’ls adhereix. Però la majoria són estúpids no per influència dels seus avantpassats o dels seus contemporanis. És el resultat d’un dur esforç personal”.

No he pogut entendre mai l’absurda política, tant en l’àmbit balear, com estatal (dos llocs on per cert comanden), de cert partit que es diu d’esquerres, però al que li sobren les sigles de SO, perquè de socialistes i d’obrers en tenen ben poc. I aquests, desgraciadament, són els que ens dirigeixen actualment dins aquests i altres nivells.

Tot això ve per l’absurda amenaça, i possible sanció, de certs agents mediambientals de la Conselleria de Medi Ambient, contra l’Editorial Alpina, i de prohibir el mapes on figuren senders (alguns d’ells ja publicats, fa una carretada d’anys, a les nostres imprescindibles Rutes Amagades de Mallorca, que guardo ben gelosament i ben destacats als estants de la meva llibreria personal), a les zones d’exclusió del paratge natural de la Serra de Tramuntana, mapes molt importants i indispensables (al figurar-hi tots els tiranys i senders) pels serveis de rescat de muntanya, que indiscutiblement ha provocat la indignació absoluta de tots els col·lectius i particulars vinculats a la muntanya (Federació Espanyo de Muntanyisme, Federació Balear de Muntanya i Escalada, Federació Balear d’Espeleologia, Associació de Guies de Muntanya de les Illes Balears, Units per conservar, i C.C.D.S., entre d’altres).  Igualment les xarxes socials treuen fum durant aquests dies al considerar aquesta injusta, i fora de llei, amenaça i possible sanció, com una nova passa en la criminalització de les actuacions dels col·lectius muntanyencs iniciada fa anys, quan realment són aquests el que defensen, cuiden i netegen la nostra, de cada vegada més deteriorada (baix del vistiplau dels polítics de torn), Serra de Tramuntana.

Com a exemple, basta fer el mateix recorregut d’una cursa de muntanya una setmana abans de la competició, i tornar-ho fer el dia després… Quedareu al·lucinats de la diferència positiva i la neteja que hi ha acabada la prova. Si voleu, inclòs us puc fer de guia!

Protecció no vol dir repressió ni amiguisme, ja que com fa anys són de domini públic, moltes de les zones d’exclusió que varen ser anomenades, de forma arbitrària, realment ha dit (com deia l’amo en Joan des Bosc), i no per motius conservacionistes.

I com diu Alpina: “El temps emprat en redactar l’acta, de 60 fulls, i els seus respectius informes, s’haguera pogut utilitzar en senyalitzar senders dins les finques públiques, en eliminar grafits dels espais naturals o en altres activitats de conservació”.

I davant aquestes atípiques i estúpides actuacions només ens queda una clara resposta: INSUBORDINACIÓ!.

“La majoria de la gent no entén el que realment està passant, i ni tan sols s’entén que no ho entén”. (Noam Chomsky).

Com aquell altre: “Diu Florentino Pérez que han creat la Súperlliga per salvar el futbol. Suposo que es referirà al seu futbol, al de l’especulació i les comissions milionàries, perquè els al·lots i les al·lotes que juguen en clubs normals i humils, indiscutiblement sense guanyar un euro, seguiran competint igual, sense cap tipus d’ajuda.”  Spain is different!!!

I un dia d’aquests parlarem d’un altre “conservacionista”, indiscutiblement funcionari, d’aquests que intenta acollonir-nos amb amenaces, i no ens deixa canviar, de cap de les maneres alguns dels deteriorats estalons de requilla que rosseguen per terra, i poden arribar a provocar accidents.

És això el que volen els polítics de torn, una Serra atrotinada i abandonada. Estem en el bon camí!

A pesar que no ho sembli, sempre he estat molt orgullós de ser un esquerranot, com diuen els meus amics dretans.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt