Ara llegint
Una illa per fer esports d’aventura

Una illa per fer esports d’aventura

Mallorca ofereix un ampli ventall de possibilitats durant tot l’any. Això sí, trescar per les muntanyes o practicar esports de risc, pot ser perillós per aquelles persones que no hi estan habituades. Per això és recomanable deixar-se guiar per persones expertes.

Amb aquest objectiu s’han creat empreses dedicades a practicat tota mena d’esports de contacte amb la natura.

Per als apassionats del senderisme, les empreses d’aventura ofereixen un ampli ventall de rutes de qualitat, respectuoses amb el medi ambient i sostenibles. Els monitors coneixen tots els camins i paratges, per molt amagats que estiguin, de la Serra de Tramuntana, així com els camins rurals més desconeguts i amagats de la costa i el pla de Mallorca. De la seva mà, es poden conèixer els secrets de camins com el de s’Arxiduc Lluís Salvador, la Trapa o de la Costera. A més, és una bona manera per descobrir la ruta de pedra en sec o travessa, una excursió de diversos dies que ens descobreix la ruta que uneix els municipis de Pollença i Andratx.

Escalada.

Per als més intrèpids s’ofereixen també activitats com l’escalada per a tots els nivells: des de persones que es volen iniciar en aquest esport, com els experts que en volen gaudir. Es pot triar entre dues opcions. Per una banda, l’escalada esportiva on es poden visitar diferents escoles d’escalada local que no apareixen a les guies, a més de realitzar les rutes més interessants de l’illa, sempre acompanyats d’un instructor experimentat. Aquest esport es pot practicar durant tot l’any a Mallorca, tot i que depenent de l’època de l’any, és recomanable una ruta o l’altra.

Per altra banda, es pot fer escalada de grans parets de més de 200 metres d’altitud i de tots els nivells, com el Castell d’Alaró, el Fumat o l’Agulla del Frare.

La pràctica de ciclisme de muntanya de cada dia més estesa. (Foto: Fora Vila)

Baixar barrancs.

Qui ho prefereixi pot anar una passa més endavant i fer descens de barrancs, tant els que estan eixuts com els que duen aigua. El barranc elegit sempre dependrà de l’experiència que tingui l’excursionista. Hi ha barrancs com el de Coanegra per a persones que mai no han practicat aquesta disciplina, d’altres com Sa Fosca, coneguda per la seva gran bellesa, per aquelles persones que ja tinguin experiència o que hagin dut a terme qualque curs de descens de barrancs.

Si el que us interessa, emperò, és veure els llocs més ocults de la Serra, llocs que amaguen un gran encant i que no es poden veure a simple vista els monitors de Món d’Aventura us poden guiar per diferents rutes d’espeleologia. Descobrirem què amaguen les muntanyes mallorquines: estalactites, estalagmites, grans sales i llacs d’aigua subterranis…

Però si el que us agrada és la bicicleta, més que caminar, també hi han empreses que us conviden a conèixer els encants de la Serra de Tramuntana amb la bicicleta de muntanya. Una manera de recórrer llargues distàncies amb poc temps, mentre es gaudeix de la natura que ens envolta. Trobareu diferents programes fets a mida per dependent del nombre de participants o de les inquietuds de cada un. I, si no teniu bicicleta, no importa. L’empresa us-ne proporciona una de la qualitat que cada un vulgui.

Si amb l’arribada del bon temps preferiu mar més que muntanya, també podeu descobrir paratges als quals no es pot arribar des de terra. La navegació amb caiac o piragua permet explorar coves, navegar per davall de penya-segats i trescar per la meravellosa costa mallorquina. Tot acompanyat d’instructors experimentats que coneixen el medi i que garanteixen la seguretat en tot moment.

Mar i muntanya.

Per als més indecisos hi ha una activitat que combina mar, muntanya, senderisme i esport d’aventura: és el coasteering, excursions que segueixen la línia de la costa arran de mar. D’aquesta manera es pot gaudir del senderisme, salts d’aigua de diferents alçades, coves terrestres, tirolines per damunt de l’aigua, busseig o snorkel (per gaydur també del fons marí de la Mediterrània), escalada de travessia, ràpel, pont de corda, visita de coves nedant i l’opció de tornar amb barca de l’excursió. El límit el marca el client, així com el nivell de dificultat.

Els esports d’aventura evolucionen diàriament. Una nova modalitat que cada vegada està més de moda és el paintball, una activitat en què grups de persones juguen amb armes que disparen bolles de pintura.

La mar i muntanya, una activitat sempre activa i relaxant. (Foto: Fora Vila)

PER A EMPR

També s’ofereixen activitats especialment dirigides a empreses. És l’anomenada formació vivencial o Outdoor Training, que consisteix en una metodologia d’aprenentatge basada a observar, pensar, fer i sentir coses, a través del qual s’adquireixen coneixements, es treballa i es desenvolupen habilitats, actituds i valors. Tot d’una manera divertida.

MILLORA DE RELACIONS.

D’aquesta manera es treballen competències laborals i personals com el treball en equip, el lideratge, la presa de decisions, l’autoestima i la comunicació, entre d’altres.  Consisteix a dur a terme una sèrie d’activitats pensades i dirigides a cada empresa en concret i de forma personalitzada, amb l’objectiu principal que els participants relacionin les activitats amb una millora del compromís amb l’empresa, relacionant l’experimentació amb l’aprenentatge.

MOMENTS ESPECIALS.

Aquestes activitats també ofereixen un ampli ventall de possibilitats per celebrar dies especials d’una manera ben diferent i amb contacte amb la natura. Per exemple, organitza comiats de fadrí on els nuvis i els seus amics poden gaudir de les diferents activitats que inclou el coasteering. Una altra opció és fer un inoblidable viatge amb helicòpter per la Serra de Tramuntana fins a arribar a l’inici d’un barranc aquàtic on es duran a terme diferents activitats com el ràpel per cascades. I per acabar una barca retorna a l’aventurer a terra ferma per gaudir d’un dinar o sopar de luxe.

Tir amb arc, una activitat de concentració i relax. (Foto: Fora Vila)

FESTES.

Si es prefereix una diada més tranquil·la també organitzen una gran festa a una casa de camp, refugi, alberg… amb una combinació d’activitats a la carta. Però no només organitzen comiats de fadrí, sinó tota mena de festes i comunions on la diversió, l’esport i l’aventura es combinen a la perfecció. Tot un seguit d’activitats que també posen a disposició d’ajuntaments, campaments, activitats a l’escola i viatges d’estudis.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt