Ara llegint
Les cols i colfloris

Les cols i colfloris

Les cols i les colfloris de Mallorca són unes hortalisses molt consumides durant els mesos de fred. Provenen de l’espècie Brassica oleracea, l’origen de la qual es troba a la conca Mediterrània.

Pel que fa a les seves característiques, es tracta de dues verdures de baixa càrrega glúcica i també baixes en calories, ja que proporcionen entorn de 30 quilocalories per cada 100 grams. Per tant, resulten ser molt adequades per a totes aquelles persones en fase de pèrdua de pes.

Hi ha gairebé infinites maneres de cuinar les cols i colfloris. Es consumeixen generalment bullides (com les altres cols), encara que també es poden menjar crues. Una opció  seria l’ensalada de col, sobretot de cabdell, de caputxina i de Son Amer. Podem gaudir d’aquest plat fred en tan sols uns minuts, ja que s’elabora molt fàcilment a partir de col tallada prima, sal, oli i pebre bord. Així i tot, la colflori també es sol consumir fregida o ofegada, feta a foc lent i amb molta cura. Per altra banda, per la seva textura, la colflori és la verdura que millor per suplir la patata. Un bon exemple seria la truita de colflori.

Aquí a Mallorca solem consumir aquestes hortalisses com a complement de plats aguiats i cuinats de llegums, així com en el farcit dels cocarrois. A més, és un dels ingredients principals de les sopes de pa o de les sopes escaldades. Al cap i a la fi, es tracta d’un aliment del qual ho aprofitem tot, ja que encara que les seves fulles són molt grans i no són bones per a cuinar, tenen una segona funció: alimentar als animals.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt