Ara llegint
Les feines de la terra del mes de març

Les feines de la terra del mes de març

El mes de març és considerat als indrets de parla catalana com el de l’inici del cicle agrícola. Serà el moment de fer diferents feines a l’hort i al jardí. Haurem de planificar l’hort de primavera, adobar el terreny, trasplantar cebes i lletugues, calçar els porros i sembrar patata primerenca, moniato, enciam, escarola, endívia i pastanaga, entre altres.  S’ha de procurar que en el trasplantament la planta vagi amb el pa de terra i que les arrels quedin tapades fins al coll de la planta. Cal regar el clot abans de sembrar la planta i també cal posar-hi la planta quan la terra s’hagi begut l’aigua. Un cop sembrada, convé pitjar la terra.

Al jardí podrem plantar dàlies, begònies i boques de lleó, així com entrecavar i adobar els arbusts i canviar els cossiols, dels quals convé podar un poc les arrels i canviar la terra. Per altra banda, serà el moment de la plantació de cítrics, així com de la poda dels petits fruiters arbustius, dels garrovers, de les vinyes i de les oliveres. També podrem començar a podar les pereres i les pomeres i, a més, s’hauran de llevar els brots secs als tarongers i a les llimoneres.

Durant aquest mes hi haurà la collita plena de bledes, carxofes, espàrrecs, faves tendres, naps, pastanagues, porros, pèsols, ravenets, llimones i taronges. En canvi, seran les acaballes de la collita d’api, cols, colfloris, endívies, espinacs i raves. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt