Ara llegint
L’hort de gener

L’hort de gener

Gener és un mes fred i dur, que juntament amb el desembre es duu el premi a mes amb les mitjanes de temperatura més baixes. Gener disputa amb desembre per ser el mes amb més gelades i boires de tot l’any. És per aquest motiu que es tracta d’uns dies de duresa per als horts. Però tot i tenir la fama de ser un dels mesos més freds de l’any, l’activitat a l’hort durant el mes de gener no decau. Aquest temps és bo per realitzar una planificació dels cultius de primavera i també es pot començar a realitzar la poda tant d’arbres fruiters com de la vinya.

Per molt dur que sembli gener, sempre es pot trobar la part positiva. Els dies comencen a allargar-se i això implica que l’hort té més hores de llum. Aquest temps ens anuncia el camí cap als mesos bons, productius i de gran exuberància vegetal. Tenir un hort dona una visió real dels cicles de cada cultiu i ensenya al seu propietari que el producte cultivat i recol·lectat en el seu moment és, sens dubte, un producte més aromàtic, gustós i possiblement més equilibrat en tots els sentits.

Tot i que és cert que l’hort de gener no aporta color ni gust, no s’ha d’oblidar que molts dels productes que envolten el gènere Brassica són altament nutritius i poden aportar molt a l’alimentació. Es tracta de les cols, el bròquil, les cols de Brussel·les, les colfloris, etcètera. Aquests cultius, encara que es sembrin al mateix temps, tenen una recol·lecció escalonada. Això fa que resulti fàcil tenir producte durant tot l’hivern amb una planificació de sembra mínima.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt