Ara llegint
Preocupació, decepció i malestar pel mal funcionament del servei de tren

Preocupació, decepció i malestar pel mal funcionament del servei de tren

Ferrocarril de Mallorca

L’Associació d’Usuaris del Tren vol expressar la seva profunda preocupació, decepció i malestar pel mal funcionament del servei de tren.

Avui matí han coincidit, en dos trens simultàniament, l’acubament de dues persones, una de les quals es trobava embarassada. Els fets han ocorregut a l’alçada de Sineu en direcció a Palma.

Degut a la quantitat massiva de persones que hi havia dins els vagons, s´han  generat situacions de tensions i nervis. El detonant ha estat quan han necessitat obrir les finestres per poder donar aire a la dona embarassada, s´’han trobat que estaven bloquejades i no es podien obrir.  Finalment ha estat reanimada per les persones que l’envoltaven sense més conseqüències.

Es tracta d’un cas més de les conseqüències dels greus problemes de massificació que pateix el servei ferroviari, especialment a les hores puntes, i que no correspon amb el nivell de demanda social actual.

La queixa vol incidir també en el freqüent incompliment dels horari, i en la manca de planificació per donar resposta a la necessitat de transport públic i segur, especialment per als joves.

El fet d’avui ha provocat que algunes persones presentessin reclamacions als Serveis ferroviaris detallant que:

¨El tren que s’ha aturat a les 7:07 per Santa Maria (que segons l’horari vigent s’atura a les 6:58 o 7:08) anava com cada dia a vessar.

A les estacions passat Marratxí ja ha quedat gent fora poder pujar.

A causa de l’estat amb què viatjam:

– aferrats un damunt l’altre amb el punt de què es pot dir que es perd l’espai mínim entre persones.

– finestres tancades amb pany (que a vegades es perquè l’usuari les tanca, però com no hi ha revisors que les obrin doncs queden tancades)

-l’aire (temperatura ambient) que amollen els aires condicionats és insuficient s’ha produït un acubament d’una persona, que per poder atendre-la (els mateixos usuaris) hem hagut de seure damunt les persones assegudes, per deixar un mínim d’espai al passadís perquè aquesta persona es segués i rebés un mínim d’atenció.

SOL·LICIT:

Unes condicions de salubritat mínimes per viatjar en tren.

Reforçar els trens d’hores punta.

Bloquejar el pany de les finestres perquè sempre estiguin obertes.

Revisors a tots els trens.

L’Associació recorda també que el tren és el transport públic més sostenible i el més just socialment, el que genera menys impacte territorial i menys contaminació ambiental, i el que les administracions sempre haurien d’haver potenciat en defensa del interès general.  En aquests moments de sortida  de la pandèmia, però amb una crisi global climàtica, i una conjuntura econòmica gens optimista, es vol recordar la necessitat de promoure un transport públic segur i de qualitat.

I per tot això,  es vol denunciar la manca de personal i de mitjans,  per manca de previsió i mala gestió dels serveis ferroviaris i tots els problemes que ens trobem diàriament; i per altre tornar  reclamar als actuals responsables del SFM, que es plantegin una política de millores permanents que afavoreixin aquest transport,  com a alternativa econòmica i sostenible al transport privat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt