Ara llegint
L’Associació d’Usuaris del Tren expressa la seva insatisfacció per la “deficient” prestació del servei ferroviari

L’Associació d’Usuaris del Tren expressa la seva insatisfacció per la “deficient” prestació del servei ferroviari

Ferrocarril de Mallorca

L’Associació d’Usuaris i Usuàries del Tren ha enviat un escrit al conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí i Ribas, en que esposa la seva insatisfacció “per la deficient prestació del servei ferroviari” i sol·licita una sèrie de millores. L’associació expressa també la seva satisfacció per la voluntat manifestada pel Govern de voler millorar i estendre la xarxa ferroviària de Mallorca.

Pel que fa al servei, l’Associació d’Usuaris del Tren manifesta que “els horaris i les freqüències publicades en massa ocasions no es compleixen, no hi ha interventors suficients en els combois i sovint es produeixen comportaments incívics d’alguns usuaris que generen malestar i a vegades discussions entre els propis usuaris”.

Tot i que reconeixen que s’han augmentat les freqüències, exposa que “sovint l’espai i la capacitat dins els combois, es insuficient. El descontrol en la circulació dels trens és evident, amb canvis inesperats d’andanes, canvis de comboi a l’estació intermodal quan els usuaris ja estem acomodats”. També es queixen de “seients bruts i altres banyats per l’aigua de condensació dels aires condicionats, delaten la manca de neteja i supervisió dels combois a l’estació intermodal”. A més, expliquen, ” les temperatures són extremadament fredes i no controlades dins els combois en les primeres hores del matí”. “Manca de seients a l’estació intermodal per a la gent que fa llargues esperes per ser ateses en el servei d’informació. Manca de personal d’atenció als usuaris i usuàries que genera llargues esperes en el servei d’informació”, conclouen.

També assenyalen que les diferents empreses privades que disposen de concessions de serveis de SFM ofereixen una prestació precària i poc eficient. “Amb freqüència observem escales mecàniques i ascensors avariats i també combois fora de circulació per manca de manteniment adequat”, expliquen.

Per tot això, sol·liciten a la Conselleria:

Un augment urgent i suficient de la plantilla, especialment conductors i interventors de SFM. Millora del servei d’informació, comunicació i megafonia dins els combois i a les andanes. Més puntualitat i més capacitat en hores punta. Més confort i neteja en els combois. Sancions dissuasives per a corregir a totes les concessionàries que no presten un servei eficient i de qualitat als usuaris i usuàries de SFM.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt