Ara llegint
Quin floc de mamballetes repartides en dos dies, sense to ni so

Quin floc de mamballetes repartides en dos dies, sense to ni so

Desgraciadament, fa temps, molt de temps, que s’han perdut els papers, a més dels comptes i altres herbes (mai més ben dit), simplement per no voler baixar del cavall.

És lamentable, molt lamentable, el trist espectacle què s’està vivint, que s’està donant, dia darrere dia, setmana darrera setmana, mes darrere mes, assemblea darrera assemblea, des de la imposada dimissió, per part de la Direcció General d’Esports del Govern Balear, al Sr. Pep Ribas, expresident de la Federació Balear de Tir de Fona (fa ja 15 inaguantables mesos) dins el col·lectiu foner de les Illes Balears, amb enfrontaments, directes i sobre la premsa i xarxes socials, hipocresia, denúncies davant el Comitè de Disciplina Esportiva del Govern Balear, i inclòs davant la Justícia Ordinària, aspectes que lògicament no afecten gens positivament al desenvolupament d’aquest tradicional esport, d’autèntica arrel de les Illes Balears, que lamentablement ha estat sobre les cordes fluixes, amb serioses amenaces de tancament de l’ens federatiu.

Potser ha mancat el diàleg, potser és l’amor propi, potser és només un enfrontament personal del Sr. Ribas amb el Govern Balear, pel tema de la forçosa dimissió, aspectes que, desgraciadament, primer la Junta Gestora, i posteriorment la nostra Junta Directiva, n’està pagant directament les conseqüències, que per cert, amb un poc de bona voluntat, seria molt bo de solucionar, simplement lliurant tota la documentació i facturació federativa dels vuit anys que durà la seva presidència, a la Direcció General d’Esports, o a la mateixa Federació.

A què venen ara aquestes darreres denúncies, sobre diversos mitjans de comunicació i xarxes socials, en contra de la Sra. Francina Armengol, presidenta del Govern Balear, la Sra. Fina Santiago, consellera d’Afers Socials i Esports, i el Sr. Carles Gonyalons, director general d’Esports del Govern Balear (quan el jutge ni tan sols encara s’ha pronunciat sobre la seva darrera denúncia), damunt el tema dels Campionats de Mallorca i de les Illes Balears Escolars, que indiscutiblement ens afecten i perjudiquen molt, com a Federació?

Sr. Ribas, vostè recordarà perfectament, i si no és així ho pot llegir a l’acta de l’assemblea ordinària, de dissabte passat, dia dotze, que el nostre president federatiu li va explicar llargament i detingudament que aquests dos darrers anys els Campionats Escolars no s’havien fet pel tema de la pandèmia i que aquest curs escolar ja era tard per a demanar subvencions als Consells de Mallorca, Menorca i Eivissa (que sí que ho subvencionen) perquè es sol·liciten el mes de febrer, i les demanarem pel proper curs escolar.

La nostra Federació ja ha fet els primers contactes amb els Consells Insulars (Mallorca, Menorca i Eivissa) de cara al proper curs.

Tot i així, la Federació va decidir subvencionar els Campionats Escolars de Mallorca i Menorca (amb el club i foners d’Eivissa desgraciadament no tenim cap tipus de comunicació), i el Campionat Balear, i ja tenim dates proposades: 30 d’abril, pel Campionat de Mallorca i 14 de maig, pel Campionat de les Balears.

La nostra Federació és conscient que durant els darrers anys el campionat no ha estat un problema depenent del Govern Balear, sinó d’altres, uns d’externs (pandèmia) i d’altres de gestió.

A més, estem obligats a fer constar, d’acord amb la realitat, que des dels primers moments, tant la Junta Gestora, com actualment la Junta Directiva, ha tingut el màxim i complet suport del Govern Balear, Consells Insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa, i de l’IME (Institut Municipal de l’Esport de l’Ajuntament de Palma), amb total disponibilitat i molt bona relació, tant professional com personal, per part dels polítics i dels funcionaris; relació completament necessària per seguir endavant i tornar a portar el tir de passetja al lloc que li pertoca, per història i tradició.

Vists els nostres aclariments i explicacions, NO entenem, Sr. Ribas, de cap de les maneres, les seves opinions versades a la premsa i xarxes socials. I volem fer constar, pels efectes oportuns, que vostè NO parla en nom del tir de fona. Vostè parla i denuncia com a particular, o com a president del club JASA d’Eivissa, mai en nom del col·lectiu de foners.

Noltros si parlem en nom de la Federació i del nostre col·lectiu d’esportistes federats.

La nostra  realitat és completament diferent a la que vostè explica en nom del tir de fona. Vostè no té aquesta potestat. No està legitimat, nosaltres, de moment, Sí.

Junta Directiva de la Federació Balear de Tir de Fona.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt