Ara llegint
L’Observatori del Paisatge crearà un arxiu fotogràfic

L’Observatori del Paisatge crearà un arxiu fotogràfic

Ahir dimarts, a la jornada de la Setmana del Paisatge es va presentar el llibre Refotografia del paisatge de la serra de Tramuntana de Jaume Gual, amb la col·laboració i la coordinació del Departament de Territori del Consell de Mallorca. Es tracta d’un primer estudi paisatgístic basat en la comparació fotogràfica de l’evolució i les transformacions del paisatge de la serra de Tramuntana.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, va destacar durant la presentació la importància de la fotografia per la capacitat que té de captar el moment i, sobretot, de mostrar l’evolució al llarg del temps. «Això ens dona una informació molt valuosa per poder treballar en la defensa i protecció del territori. En aquest cas, per aconseguir que els paisatges de Mallorca esdevinguin realment el que volem que siguin», ha assenyalat.

Garcías va aprofitar l’acte per anunciar la creació de l’Arxiu de Fotografies de Paisatges de Mallorca, que ha estat una de les 50 iniciatives que es va posar sobre la taula en la primera reunió del Consell Rector de l’Observatori del Paisatge. Iniciatives que es duran endavant durant aquesta legislatura.

En la segona sessió de la Setmana del Paisatge també hi va participar Josep Antoni Aguiló Ribas, cap de Servei d’Estudis, Planificació i Gestió Ambiental del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca.

Avui dimecres, també al Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears, tindrà lloc el debat «Energies renovables i Paisatge» amb la participació de professionals de l’arquitectura, l’enginyeria, la geografia, comptarà també amb la presència del director general d’Energia i Canvi Climàtic del Govern i la portaveu del grup ecologista GOB. El darrer dia serà dissabte 24, en un format més didàctic, Arquitectives organitza el taller «Aprendre amb el paisatge», en un lloc emblemàtic: Raixa.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt