Ara llegint
Quaranta-dos foners federats disputen a Sóller la clàssica més antiga del Calendari Balear

Quaranta-dos foners federats disputen a Sóller la clàssica més antiga del Calendari Balear

Quaranta-dos foners federats illencs (dotze més que a la passada edició), participaren dissabte passat, a partir de les sis del capvespre, a la clàssica i més antiga prova del Calendari Balear, la Tirada Ciutat de Sóller (segona de les darreres puntuable pel Campionat de Mallorca de Pedra), que arribava a la seva quaranta una edició, baix de la organització conjunta del C.C.D.S. i la Federació Balear de Tir de Fona, amb el patrocini de l’Ajuntament de Sóller, i  artesanals trofeus i premis del Taller Ocupacional Estel Nou, de Sóller.

Amb la presència de la totalitat d’equips mallorquins, C.F. Lloseta, C.F. Mallorca, C.F. Son Servera, C.F. Macolins, C.F. Ciutat, C.F. Sa Pobla, C.F. Llucmajor, i C.C.D.S., a més d’una carretada d’independents, començà puntualment l’esperada 41ª edició del Ciutat de Sóller, amb lluita, concentració, silenci, ganes i esportivitat, pràcticament podem dir que no es conegueren els resultats fins a la darrera pedrada, amb una multitud de desempats després de llançades les 15 pedres reglamentades cada foner, que ens feren passar un agradable capvespre dins l’homologat i restaurat recinte esportiu del Camp Municipal d’Esports Jaume Oliver i Sastre, amb puntuacions bastant altes, a pesar de les fortes temperatures i humitat ambiental, i amb rigorosos controls i normes antiCovid per part de la organització.

Les tres primeres classificades de la categoria fèmines. (Foto: Joan Oliver)

C.F. Ciutat, el gran triomfador.

A pesar d’un sol que xapava roques, i amb una nombrosa inscripció de 29 foners federats (set més que l’any anterior), el Club Foners Ciutat fou el gran triomfador del capvespre esportiu, copant el primer i el tercer lloc del podi d’homes federats.

José Fernández (C.F. Ciutat), amb una envejosa concentració i punteria aconseguí tres dianes i vuit impactes (2 rondes a 30 i una a 45 passes) sumant un total de 14 punts, seguit de l’incombustible Cosme Sastre (C.F. Mallorca), a 2 punts; i Albert Comas (C.F. Ciutat)amb la mateixa puntuació del seu ex-coequipier Cosme Sastre.

El solleric Nicolàs Garcia (C.C.D.S.), el més aplaudit del capvespre, amb problemes a l’espatlla, no tingué la sort al seu favor, fent només un total de 1 tauler, dos punts, a llarga distància.

Imatge dels tres guanyadors més joves acompanyats del president de la Federació de Tir de Fona, el regidor de cultura i esports i el president del CCDS. (Foto: Joan Oliver)

Jaiza Moreno, guanyadora.

Impressionant triomf de Jaiza Moreno (C.F. Son Servera) dins la categoria de dones federades, acumulant un total de 7 punts, enfront dels tres de les seves immediates seguidores, Margalida Santandreu (P.D.) i la súper veterana Antònia Reynés (C.F. Sa Pobla), -tiradora habitual a totes les competicions solleriques i fornalutxenques-, segona i tercera respectivament, després dels oportuns desempats. Les tirades es feren a 10 i 15 metres.

Biel Gomila.

Gabriel Gomila, el jovençà foner de Sa Pobla segueix dominant dins la categoria de nins federats, repetint triomf com els dos darrers anys, sumant 10 punts, pràcticament sense rivals, acompanyat als llocs d’honor per Francesc Cantallops (C.F. Llucmajor) i el seu coequipier Xavier Tomàs (C.F. Llucmajor), classificats els dos amb dos punts cada un.Les tirades, com a la categoria de fèmines, es feren també a 10 i 15 metres.

Els guanyadors absoluts de la prova sollerica. (Foto: Joan Oliver)

Lliurament de premis.

Albert Comas, president de la Gestora de la F.B.T. de Fona, Jaume Casasnovas, president del C.C.D.S., i el Regidor d’Esports Miquel Nadal,presidiren l’acte del lliurament de premis, aquesta vegada sense podi ni la clàssica berenada, com a l’edició del 2020, degut al coronavirus, amb records commemoratius per a tots els finalistes.

La vinent tirada, a Fornalutx.

Si les autoritats sanitàries i el temut Covid ho permeten, està previst es disputi el dissabte, dia 4 de setembre, a partir de les 18 hores, a Sa Comuna de Fornalutx, baix de l’organització del C.C.D.S. i la Federació Balear de Tir de Fona, amb el patrocini de l’Ajuntament de Fornalutx, la darrera tirada federada 2021 puntuable pel Campionat de Mallorca de Pedra, la XXIIª Tirada Festes Patronals de Fornalutx, a la que es decidiran els primers llocs al preuat Campionat Illenc.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt