Ara llegint
Un grup d’experts analitza el paper dels ritus litúrgics de les catedrals a la cultura contemporània

Un grup d’experts analitza el paper dels ritus litúrgics de les catedrals a la cultura contemporània

Un grup d'experts analitza el paper dels ritus litúrgics de les catedrals a la cultura contemporània

El II Simposi internacional sobre la celebració litúrgica en les catedrals i el patrimoni immaterial es duu a terme els dies 28 i 29 de novembre a la sala d’actes de Sa Riera, de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

L’objectiu principal del congrés és explorar com les tradicions i ritus litúrgics de les catedrals, considerats patrimoni immaterial, mantenen un paper rellevant en la cultura contemporània i en la preservació de la identitat espiritual. Aquesta iniciativa s’emmarca en els esforços que promou la UNESCO des de 2003, que amb el conveni per a la salvaguarda del patrimoni immaterial de la humanitat ha impulsat la catalogació i protecció d’elements com el Cant de la Sibil·la a Mallorca. Així, el simposi destacarà el paper de la litúrgia en l’enriquiment de les manifestacions culturals del cristianisme.

L’organitza la Càtedra Seu de Mallorca amb el suport de la UIB, la Catedral de Mallorca, el Grup de Conservació del Patrimoni Artístic Religiós i el Ministeri de Cultura i Innovació, amb el suport organitzatiu d’UIBCongrés. Aquest esdeveniment cerca aprofundir en l’estudi de la litúrgia com a element fonamental de la identitat i la vida espiritual de les comunitats.

Durant el congrés, es presentaran diverses ponències que abordaran temàtiques com el simbolisme litúrgic, les fonts documentals litúrgiques i la relació entre patrimoni immaterial i material. Algunes de les presentacions més esperades inclouen la de José Antonio Goñi i Juan Pablo Rubio, del Pontificio Ateneo Sant’Anselmo de Roma, i la de Mn. Pere Oliver, prefecte de Litúrgia de la Seu, que se centrarà en la recuperació del patrimoni immaterial litúrgic a la Catedral de Mallorca. També es destaca la ponència d’Aurelio García Macías, del Dicasteri per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments de la Santa Seu, qui parlarà sobre el paper de la catedral com a seu episcopal.

Aquest simposi s’adreça a alumnes d’Història de l’Art, Història, Teologia, professorat i tècnics de patrimoni. Les més de 55 persones assistents podran conèixer de prop la relació entre la litúrgia catòlica i el patrimoni cultural.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt