Ara llegint
PSIB, Podem i Més aproven el pressupost del Consell de Mallorca per a 2021 amb un marcat caràcter social

PSIB, Podem i Més aproven el pressupost del Consell de Mallorca per a 2021 amb un marcat caràcter social

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat de forma definitiva a un ple extraordinari i urgent els pressupostos de la institució del 2021 amb els vots a favor de PSIB, Podem i MÉS per Mallorca, les abstencions de Ciutadans i El Pi i els vots en contra de PP i Vox.

“És la millor notícia per acabar l’any: tenir un pressupost per la recuperació i per pal·liar els efectes de la pandèmia”, ha assenyalat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera. La presidenta del Consell, també ha agraït a Ciutadans al Pi “pel seu vot de confiança amb la seva abstenció i també pel seu to conciliador i constructiu que han ofert en la tramitació dels pressuposts”

El total del pressupost és de 494 milions d’euros que inclouen una partida específica dotada inicialment amb 20 milions per combatre els efectes de la covid, què el conseller d’Hisenda, Josep Lluís Colom ha explicat que “es podrà anar incrementant a mesura que es puguin sumar més recursos, i en funció de les necessitats”. Colom també ha assegurat, que amb l’ús de romanents es podrà incrementar fins a més 530 milions d’euros, una xifra que inclou els 10 milions de bestretes aportats pel Govern, i que s’han incorporat a través d’una modificació de crèdit en el mateix ple.

“És el pressupost més elevat i el més social de la història del Consell, amb la inversió més alta destinada a l’IMAS”, ha destacat el conseller Colom, qui també ha remarcat que “amb aquests comptes la institució prioritza l’atenció de les necessitats bàsiques de la població i perquè ningú quedi enrere el Consell mobilitza més recursos que mai”.

El pressupost 2021 creix en gairebé 25 milions la dotació de polítiques socials, i l’abast d’aquestes polítiques socials s’eleva fins als 247,2 milions que van destinats a IMAS, a atendre Gent Gran i a les polítiques d’Igualtat.

El ple del Consell ha aprovat amb el suport unànime de tots els partits polítics la modificació de crèdit per incorporar 10 milions de bestretes provinents” de l’acord signat per la presidenta del Govern, Francina Armengol, i per la presidenta del Consell, Catalina Cladera pel qual el Govern fa efectiu el pagament d’aquesta quantitat.

“Entenc que tots i cada uns dels membres d’aquesta institució estaran com ho estic jo contents per dos motius. Per una banda, perquè ens permet disposar de més recursos per destinar a accions dedicades íntegrament a mitigar els efectes de la COVID-19. I per altra banda, perquè es consolida el compromís de saldar el deute històric del Govern de balears amb el Consell insular de Mallorca”, ha assenyalat.

El Govern Balear fa efectiu enguany els 10 milions d’euros de la segona anualitat de les 15 previstes per a la liquidació acordada fa dos anys entre ambdues institucions dels gairebé 99 milions d’euros de les bestretes a compte del sistema de finançament dels consells. Els 10 milions d’euros s’incorporaran via romanents als pressupostos del Consell de Mallorca del 2020. I a partir del dia 1 de gener de 2021 es podrà fer ús d’ells.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt