Ara llegint
Bartomeu Carrió i Joan Carles Palos presentaren el segon volum del llibre, Els camins de Palma

Bartomeu Carrió i Joan Carles Palos presentaren el segon volum del llibre, Els camins de Palma

Bartomeu Carrió i Joan Carles Palos varen presentar el segon volum del seu llibre Els camins de Palma en la llibreria QUARS a la ciutat de Palma l’horabaixa del dimarts dia 20 en presència d’un nombrós públic.

L’acte va ser presentat per Maria Montaner en representació de Lleonard Muntaner, editora del llibre, que va descriure la gènesi d’aquest volum, continuació del primer presentat en l’any 2020. La implicació, la feina ben feta en tots els sentits (continent i contingut), la passió i el compromís amb la cultura, són, en la seva opinió elements claus en l’aportació de l’editorial a la societat balear.

Miquel Rayó i Ferrer va actuar com a padrí en la presentació fent una dissertació sobre els valors del senderisme, l’excursionisme i com aquests tipus de propostes suposen permetre descobrir i recuperar senders i camins que ens comuniquen amb la nostra història com a societat. Va destacar i remarcar l’evolució de diferents grups i persones que, com el Grup d’Excursions del Foment del Turisme o Antoni Mulet, son element cabals per entendre la seva època i la situació actual d’aquestes activitats. Va convidar als autors a seguir i persistir en la publicació d’aquests tipus d’obres.

Bartomeu Carrió, historiador i professor d’història d’institut alhora que professor associat de la UIB, es defineix com un activista cultural interessat en la recerca de la memòria, la seva divulgació i la conservació del patrimoni. Va recordar com la feina li havia permès interactuar amb persones que encara recorden els temps en els quals aquests camins partien de les portes de les murades exteriors de Palma.

Joan Carles Palos, expert senderista i apassionat amant de la muntanya, ha escrit diversos llibres per donar a conèixer el patrimoni cultural, natural de les nostres muntanyes. En la presentació recordà el que el seu pare, Benigne Palos, uns dels històrics del senderisme mallorquí, li aconsellava que per anar a les muntanyes feia falta “amor, respecte i molt de seny”. Joan Carles Palos és reconegut pel seu treball en diferents mitjans de comunicació alhora que com a responsable de comunicació de destacades entitats públiques com l’ajuntament de Palma.

Portada de l’obra presentada.

Ambdós autors varen iniciar la seva col·laboració l’any 2015, el que va permetre publicar el 2020 el primer volum.

Aquest nou recull d’itineraris transcorren per la zona periurbana del municipi de Palma. El primer volum es va centrar en el costat de Llevant (Sant Jordi, S’Arenal…) i la relació amb els municipis d’aquella banda com Llucmajor i Algaida. En aquesta ocasió s’ha volgut donar protagonisme a Ponent, anant des de Son Sardina i S’Indioteria, passant per Establiments i Sa Vileta fins a arribar a Gènova. Els autors proposen redescobrir un espai que sovint ens passa desapercebut. Pretenen que el lector visqui i senti, amb les seves caminades i passejades, un paisatge proper i alhora desconegut, que atresora valors naturals i una llarga història encara avui present en la memòria col·lectiva.

És objectiu de l’editorial i dels autors que la sèrie s’incrementi amb un futur tercer volum. El llibre ja està disponible i a disposició del públic en les botigues del sector.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt