Ara llegint
Beneficis i propietats de la soia

Beneficis i propietats de la soia

Beneficis i propietats de la soia

La soia (Glycine max) és una planta lleguminosa originària d’Àsia Oriental, àmpliament conreada per les seves llavors, que s’utilitzen en una varietat de productes alimentaris i industrials. Pertany a la família de les Fabàcies. Les seves llavors, són una font rica en proteïnes, greixos saludables, vitamines i minerals. Els seus usos són molt diversos: des del consum directe com a llegum fins a la producció de derivats com el tofu, la llet de soia, la farina de soia i l’oli de soia. La soia també és un ingredient clau en molts aliments processats, com ara salses, snacks i productes substitutius de la carn.

Beneficis de la soia
Alta en proteïnes: La soia és una de les fonts vegetals més riques en proteïnes, la qual cosa la converteix en una opció excel·lent per a vegetarians i vegans. La seva proteïna conté tots els aminoàcids essencials necessaris per al cos humà.

Greixos saludables: Les llavors de soia són riques en àcids grassos insaturats, especialment en àcids grassos omega-3 i omega-6, que ajuden a mantenir la salut cardiovascular.

Font de vitamines i minerals: La soia conté una gran quantitat de vitamines del grup B, especialment la B2 (riboflavina) i la B9 (àcid fòlic), així com minerals com el ferro, el calci, el magnesi i el zinc.

Ipriflavones: La soia és rica en ipriflavones, uns compostos que actuen com a fitoestrògens i poden ajudar a reduir els símptomes de la menopausa, millorar la salut òssia i fins i tot reduir el risc de certs tipus de càncer.

Salut digestiva: Els productes fermentats de soia, com el miso i el natto, contenen probiòtics que poden millorar la salut digestiva i reforçar el sistema immunitari.

Foto: Getty Images.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt