Ara llegint
Nou reconeixement al doctor Fèlix Grases, catedràtic del Departament de Química de la UIB

Nou reconeixement al doctor Fèlix Grases, catedràtic del Departament de Química de la UIB

Nou reconeixement al doctor Fèlix Grases, catedràtic del Departament de Química de la UIB

El doctor Fèlix Grases, catedràtic del Departament de Química i investigador del Laboratori d’Investigació en Litiasi Renal de la Universitat de les Illes Balears, ha estat nomenat Membre d’Honor de l’Associació Espanyola d’Urologia en reconeixement a la seva activitat científica en el camp de la urologia.

El diploma acreditatiu d’aquesta distinció li ha estat lliurat en el marc de l’acte inaugural del LXXXVII Congrés Nacional d’Urologia, que va tenir lloc a Palma ahir dijous.

El doctor Fèlix Grases ha dedicat la seva activitat investigadora a l’estudi dels càlculs renals (pedres de ronyó) i calcificacions patològiques (cardiovasculars i salivals). Va posar en marxa el Laboratori d’Investigació en Litiasi Renal de la Universitat de les Illes Balears, un referent nacional i internacional en l’estudi de la litiasi.

Amb més de 30 anys d’experiència, l’equip d’investigadors que lidera el doctor Fèlix Grases va iniciar l’estudi de la litiasi renal a la UIB en col·laboració amb el sector hospitalari, tant de les Illes Balears com d’Espanya i de l’àmbit internacional, amb l’objectiu de potenciar la docència, la recerca i la transferència de coneixements en l’àmbit de la litiasi renal i línies de recerca relacionades amb l’estudi de les calcificacions.

El resultat d’aquesta recerca s’ha recollit a gairebé 300 publicacions científiques, 40 tesis doctorals i 14 patents transferides i en explotació, i ha donat lloc al desenvolupament de nous mètodes de diagnòstic i prevenció de la litiasi renal.

En els darrers anys, la tasca del Laboratori ha permès posar en marxa el primer banc del món de mostres biològiques de càlculs renals amb finalitats de recerca biomèdica, així com el primer registre estatal de litiasi pediàtrica.

Per la seva trajectòria, el doctor Grases ha rebut diversos guardons i premis, entre els quals el premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears (2006); el premi Humanitats del Rotary Club Mallorca (2015); el Premi Honorífic a la Trajectòria Professional de l’Acadèmia Mèdica Balear (2016) i la Medalla d’Honor i Gratitud del Consell de Mallorca (2020). 

Foto: A. Costa / UIB

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt