Ara llegint
Com iniciar-se en el lettering

Com iniciar-se en el lettering

Lettering fora vila

El lettering és l’art de dibuixar lletres a mà utilitzant diferents estils i tècniques. Aprendre a fer lettering pot semblar intimidant a l’inici, però amb una mica de pràctica i paciència, qualsevol pot aprendre a fer-ho. En aquest article, et proporcionaré alguns consells i tècniques per a ajudar-te a començar en el món del lettering.

1. El primer pas per a fer lettering, és conèixer els teus materials. Necessitaràs paper d’alta qualitat, llapis, plomes, retoladors, marcadors i qualsevol altra eina que vulguis fer servir. Investiga sobre els diferents tipus de paper i eines disponibles per a decidir què és el que millor s’adapta al teu estil.

2. Practica amb la cal·ligrafia bàsica. Abans de començar amb el lettering, és important tenir una bona comprensió de la cal·ligrafia bàsica. La cal·ligrafia és l’art d’escriure a mà fent servir lletres elegants i estilitzades. Practicar la cal·ligrafia bàsica t’ajudarà a millorar les teves habilitats de lettering.

3. Tria un estil. Hi ha molts estils diferents de lettering, com el script, el gòtic, el romà, el sans-serif, el serif, i molts més. Tria un estil que t’agradi i comença a practicar amb ell. No et preocupis si no ets capaç de fer-ho perfectament al principi, la pràctica fa la perfecció.

4. Aprèn els fonaments de la composició. És la forma en què les lletres es col·loquen juntes en una peça de lettering. Això t’ajudarà a crear peces de lettering coherents i ben dissenyades. Alguns dels conceptes clau que has de conèixer inclouen la jerarquia visual, l’equilibri, el contrast i l’harmonia.

5. Prova diferents estils i tècniques.  Una vegada que hagis dominat un estil de lettering, no tinguis por de provar diferents estils i tècniques. Prova amb diferents plomes, retoladors, pinzells i eines per a veure què funciona millor per a tu. Experimenta amb diferents colors, estils de lletra i composicions per a trobar la teva pròpia veu en el món del lettering.

6. Sigues pacient. El lettering és una habilitat que requereix temps i pràctica per a perfeccionar. No et frustris si no ets capaç de fer una peça de lettering perfecta al principi. Sigues pacient amb tu mateix i continua practicant. Amb el temps, milloraràs i seràs capaç de crear peces de lettering impressionants.

7. Busca inspiració i recursos. Hi ha moltes fonts d’inspiració i recursos disponibles per als quals volen aprendre a fer lettering. Cerca en línia algun tutorial, llibres, vídeos i blogs per a trobar idees i consells. També pots buscar inspiració en la naturalesa, l’arquitectura, la moda i altres formes d’art.

Foto: Eider Pérez

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt