Ara llegint
L’Alzinar: Menjar menys, millor i 828 milions de persones pateixen fam al món

L’Alzinar: Menjar menys, millor i 828 milions de persones pateixen fam al món

Allunya’t silenciosament de la gent que et desgasta.
(Albert Camus, 1913-1960).

Menjar menys i millor.

Menjar menys, més natural, més saludable i si és possible ingerint productes de temporada, locals o de proximitat, amb la quantitat diària necessària de vitamines i nutrients essencials, i fer diàriament almenys 20 minuts d’exercici, et pot allargar bastant la vida i la seva qualitat, a més de reduir la incidència de malalties.

Però en aquests precisos moments en què 828 milions de persones (150 milions més que l’any precedent) pateixen desnutrició crònica al Món (on vivim 8.021.946.782 persones -dades actuals a l’hora de redactar aquestes línies, el dijous horabaixa-), i la nostra capacitat productiva podria alimentar-ne 12.000 milions; i una quantitat incalculable d’aliments (entre el 40 i el 50% de la producció mundial) s’estan malgastant i són rebutjats per la negligència, la mandra i la desorganització, segons un informe de la FAO, l’organisme de l’ONU dedicat a l’agricultura i l’alimentació.

Però l’augment de la fam ja no es concentra, com anys abans, només en els països del Tercer Món; els estats i nacions desenvolupats, les nostres ciutats i els nostres pobles, també a les nostres Illes Balears i Pitiüses, comencen a tenir problemes molt seriosos d’exclusió social i pobresa que afecten l’alimentació, i milers de persones es troben permanentment sota el llindar de la pobresa, percebent menys del mínim establert com a llindar, sent el col·lectiu més afectat la població major de 65 anys, seguit dels menors de 18 anys, que a més no troben treball, ni mitjans de subsistència.

Si la fam al món és simplement un problema burocràtic, de sentit comú (el més comú dels sentits, que desgraciadament no abunda en aquestes dates actuals), amb una fàcil solució, per què els punyeteros governants internacionals de torn, les multinacionals, els dirigents mundials des de l’ombra, i les tot poderoses religions, no es posen d’acord d’una maleïda vegada?


Tenen a les mans, des de fa molts, moltíssims d’anys, la clau i els mitjans per a l’erradicació de la fam al Món. Però no la fan, o no la volen fer servir.
Tenen reialment la voluntat d’acabar amb el problema de la fam dins el Món mundial?
Quins són els seus amagats i criminals interessos?

“A la Terra n’hi ha prou per satisfer les necessitats de tots, però no tant per satisfer l’avarícia d’alguns”. (Mahatma Gandhi).

Sàvies paraules de Mohandas Karamchaud Gandhi (2-10-1869 / 30-04-1948), més conegut per Mahatma Gandhi, gran pensador i polític indi, pare de la independència de la seva nació i de la desaparició del Raj Britànic, mitjançant l’ús de la NO-VIOLÈNCIA.

“El producte local no paga quilometratge és del dia i dona feina a n’ets nostres pagesos, ajudant a mantenir aquest paisatge que a tothom agrada, però que molt pocs defensen.
Aquesta verdura, tan fresca i guapa, que et trobes als mercats i tendes de barri, està replegada d’ahir capvespre mateix.
Mengem lu nostru que és molt bo!”

(Maria Caimaris – Verdulera, i superbona fonera menorquina).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt