Ara llegint
L’Alzinar: Què podem fer els pobres mortals per alliberar-nos de la contaminació ambiental?

L’Alzinar: Què podem fer els pobres mortals per alliberar-nos de la contaminació ambiental?

La contaminació ambiental dins tots els seus aspectes (deteriorament dels sòls, atmosfera, aigua, sobre població i les seves nefastes conseqüències…) desgraciadament està molt mal dirigida pels polítics de torn (només saben prohibir, prohibir i tornar a prohibir -segons a qui-, però desgraciadament NO raonar, almenys habitualment), primers responsables, amb la majoria d’humans darrere, de tot el que desgraciadament ens afecta, de cada dia més, ja des del segle passat, que molt té a veure, ben directament, amb la nostra minvada salut, però, com amb tot, lamentablement també hi ha classes i categories: ciutadans de primera, de segona i de tercera. Els privilegis, lamentablement, segueixen vigents dins l’actual mal anomenada democràcia.

Darrerament, són cada vegada més els governs i entitats ecologistes no governamentals, que dirigeixen, els primers les seves nefastes polítiques, i els segons les seves accions, desgraciadament sense massa resultats, a la mitigació de la contaminació ambiental, cercant situacions sostenibles i sustentables amb benefici de l’interès general.

No és tan sols la crema de restes de poda.

D’entrada vull deixar ben clar que tinc una trituradora, des de fa molts d’anys, i aprofito tot el que em dona la sàvia Natura per convertir-ho en compost per alimentar les meves marjades.

Però els absurds són absurds. No són només la cremada de les restes de poda (objectiu actual dels quatre actuals diferents governs, inclòs, lògicament l’Europeu) el que contamina el nostre malmenat planeta. Quin futur volem deixar, estimats lectors, a les vinents generacions?

Com tots sabem, però sembla oblidem, de cada vegada més, la majoria de productes dels supermercats i grans superfícies comercials (ja s’atreveixen inclòs a vendre fruita pelada dins contenidors de plàstic), generen contaminació directa o indirectament. Motiu més que suficient per comprar només productes locals o de quilòmetre zero.,

Què me’n direu de l’alliberament a l’atmosfera de gasos d’efecte hivernacle?

-Del nefast i continuat abocament de metalls pesants no degradables, procedents majoritàriament d’indústries?

-De la nefasta agricultura intensiva, que segueix fent servir els pesticides, herbicides i substàncies perilloses, tòxiques, que perjudiquen directament el sòl, i tots els seus productes?

-De les filtracions de compostos químics procedents del clavegueram o pous cecs (desgraciadament bastant abundants a Mallorca), que estan acabant amb l’aigua potable tan bona i meravellosa que teníem per aquestes contrades?

-De l’emissió de les grans indústries de composts orgànics volàtils per la crema de combustibles fòssils?

-De les emissions de carboni negre, diòxid de carboni, òxid nítric, diòxid de nitrogen de tots els vehicles que circulen constantment (de cada vegada més) al llarg i ample de la nostra malmenada comunitat autònoma i de l’Estat en general?

La neteja de les muntanyes és primordial per evitar incendis

-De l’augment constant i abusiu dels preus de l’energia elèctrica (companyies pràcticament dirigides per expolítics de les portes giratòries, tant de dretes, com d’esquerres) quan per aquí tenim una situació ideal per a la producció d’energies naturals no contaminants?

-De l’abandonament seguit, fora dels contenidors, o pels afores de la població i camins de restes de construcció, amiant, PVC, pintura, pots, porqueria…?

-Del ja prohibit plàstic (però sembla que si pagues les borses ja no contaminen “PODEROSO CABALLERO ES DON DINERO”), que ho podem trobar tirat per tot arreu, carregant-se, a més, la vida marina, incorporar-se, a través d’ella, a la cadena alimentària?

-De la cada vegada més minvada pol·linització natural, portada a terme per les abelles i altres insectes, que fecunden les flors per poder fruitar?  En acabar de desaparèixer elles i ells, desapareixeran també les persones humanes de la faç de la Terra.

-De l’extinció definitiva de moltes de les espècies, plantes, animals i microorganismes? És bo recordar que els paleontòlegs mundials estimen que el 99,9 % de totes les espècies d’organismes que han existit ja estan extingides, esvaïdes del nostre planeta. I què, desgraciadament, la taxa actual d’extinció és de cent a mil vegades més gran que la mitjana, FENT DE L’ACTUAL PERÍODE LA SISENA EXTINCIÓ MASSIVA MÉS IMPORTANT DE LA HISTÒRIA DE LA TERRA.

Què podem fer els pobres mortals per alliberant-nos?

Com hem comentat ja moltes vegades, la contaminació atmosfèrica (de cada dia més forta) pel mal cap dels humans, i especialment dels seus dirigents, influïts per les grans i poderoses multinacionals, a les que per interessos econòmics i d’altres, no volen, o no poden (?), fer front, és la responsable directa de moltes morts prematures, de malalties respiratòries, malalties del cor i del tan temut càncer.

Què podem fer per intentar evitar la nostra pròpia extinció, que l’OMS ha datat ja oficialment a partir de l’any 2050 (el començament del final).

-Hem de lluitar tots plegats per millorar el decadent model de mobilitat, cercant sistemes més sans i sostenibles, sense oblidar, de cap de les maneres, a les nefastes i poderoses indústries contaminants, fixant límits reials màxims molt, molt rebaixats.

-Oblidar els criminals plàstics completament, especialment els d’un sol ús.

-Com dèiem quasi cada setmana: Comprar productes locals, o de quilòmetre zero, si pot ser directament als pagesos, o productors.

-Intentar que els nostres detestats polítics acabin d’una vegada amb la nefasta agricultura massiva industrial, apostant per vies ecològiques, sanes i sostenibles., prohibint (això SI què és necessari) els productes tòxics per a les abelles i pol·linitzadors, dels que tant depenem.

NO, amics lectors. No tot és prohibir cremar restes de poda als soferts pagesos!

Salut i terra lliure per molts d’anys!

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt